ABB çölyak hastaları için glutensiz aşure ikramında bulundu

Binlerce kişinin muzdarip olduğu ve hakkında sık sık toplumsal farkındalık oluşturulan çölyak ile ilgili anlamlı bir adım atıldı. Ankara'da bu hastalığı çekenlere özel aşure üretildi.

ABB çölyak hastaları için glutensiz aşure ikramında bulundu

Halk arasında genelde tahıl ürünleri yiyememeleri ile bilinen sindirim sistemi hastalığı olan Çölyak önemli bir sağlık sıkıntısı olarak biliniyor. Kişinin yeme alışkanlıklarını tamamen şekillendiren bu sağlık probleminin kesin bir tedavisi bulunmuyor.

YEMEK KONUSUNDA SIKINTI YAŞIYORLAR

Bu hastalığı çeken insanların tedaviler aracılığı ile hastalığı kontrol altında tutması sağlanıyor. Günümüzde çölyak hastalığına sahip çok fazla insan olmasından dolayı, hastaların yiyemediği gıdaların glutensiz versiyonları üretilerek satışa sunuluyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de bu konuda gluten hastaları için manevi boyutu da olan bir faaliyet gerçekleştirdi. ABB Muharrem ayı içinde olunmasından dolayı çölyak hastalarına özel olarak glutensiz aşure üreterek bir ilke imza attı.

ABB çölyak hastaları için glutensiz aşure ikramında bulundu

AŞURE YEME FIRSATI YAKALADILAR

İslam coğrafyasında dostluğu ve kardeşliği simgeleyen aşurenin çölyak hastalarına özel halleri Gökkuşağı Halk Ekmek Fabrika Satış Mağazası ve Etimesgut Kent Konseyi'nde düzenlenen "Glütensiz Aşure" etkinliklerinde çölyak hastası vatandaşlarımıza ve ailelerine ikram edildi.

ABB'de yapmış olduğu hizmetini "Bu özel günlerde herkesin bir arada olabilmesi için çalışmaya devam ediyoruz" diyerek özetledi. Farklı yaş gruplarından çölyak hastaları da kendilerine ikram edilen aşureleri yemekten ve bu konuda duyarlı oldukları için ABB yetkililerine teşekkür ettiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER