ABB Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor

Ankara’da çocuklara söz hakkı tanıyan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi için yeni dönem kayıtları başlıyor.

ABB Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çocuklara sağlamış olduğu bir imkan olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk meclisi için yeni dönem başlıyor. Bu önemli oluşumda yer almak isteyen çocuklar başvurularını yapmaya başlayacaklar. 9 Eylül 2024 tarihinden itibaren Çocuk Meclisi için başvuru işlemleri yapılabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi için 9 yaş ile 124 yaş arasındaki çocuklar başvuruda bulunabilecekler. Başvurularını çocuklar 13 Ekim 2024 tarihine kadar yapabilecekler. Sonrasında ise 20 Ekim 2024 tarihinde seçim ile Çocuk Meclisi’nin yeni dönem üyeleri belirlenmiş olacak.

9-14 yaş arası çocuklar başvuracak

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor. 9-14 yaş arası ilk ve ortaokul öğrencilerinin 9 Eylül-13 Ekim 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecekleri Çocuk Meclisi’nde 29. Dönem üyeleri 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek seçimle belirlenecek.

Çocuklar çözüm önerilerini özgürce ifade edebilecekler

Başkentli çocukların, katılımcı bir anlayışla, görüşlerini, fikirlerini ve çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri, tavsiye kararı alarak çocuk haklarını öğrendikleri Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin yeni dönem başvuru süreci başlıyor.

Yaşadığı alanları güzelleştirmek adına taleplerini ifade etmelerinde ve çözüm yolları bulmalarında aktif rol almalarını amaçlayan Çocuk Meclisi’nin 9 Eylül tarihiyle başlayan başvuru süreci 13 Ekim’de sona erecek ve Çocuk Meclisi’nin yeni dönem üyeleri 20 Ekim 2024 tarihinde yapılacak seçimle belirlenecek.

ABB Çocuk Meclisi yeni dönem başvuruları başlıyor

Başvurular online yapılabilecek

9 Eylül - 13 Ekim tarihleri arasında, ilk ve ortaokula devam eden 9 - 14 yaş arası çocuklar online başvuru yapabilecek. Formda yer alan açıklamalara uygun olarak çocuklar bir dakikayı geçmeyecek şekilde aday tanıtım videolarını gönderebilecek. 20 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşecek olan seçimin ardından 29. Dönem Çocuk Meclisi görevine başlayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi için yeni dönemde yoğun bir ilgi olması bekleniyor. Türkiye’de pek olmayan bu uygulama Ankara’da yaşayan çocukların kendilerine olan güvenlerini geliştirdiği gibi yaşadıkları kentin sorunlarına kafa yormalarını da sağlayarak çözüm üretme kabiliyetlerini de arttırıyor. Yeni dönem çalışmalarına katılacak olan çocukların kim olacaklarına dair tatlı bir heyecan başvurular ile başlamış olacak.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER