ABB Çankırı'daki orman yangınıyla mücadeleye destek verecek

Ülkemizde orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Orman yangınlarının kontrol altına alınması için mücadele devam ederken son olarak Çankırı'daki orman yangınının söndürme çalışmalarına ABB'nin destek vereceği açıklandı.

Ülkemizin birçok noktasında orman yangınları meydana geldi. Yan haberleri birbiri ardına gelmeye devam ederken Çankırı'da da orman yangını çıktığı öğrenildi. İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan Çankırı'da meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmalarına başlanırken bir son dakika açıklamasına yer verildi.

Orman yangınlarına canhıraş müdahale edilirken Çankırı'da meydana gelen yangına da müdahale devam ediyor. Çankırı'da yaşanan orman yangınına Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de söndürme çalışmalarına destek vereceğini açıkladı. ABB'nin resmi sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yapılan açıklamada ekiplerin yola çıktığı bilgisine yer verildi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ÇANKIRI'DAKİ ORMAN YANGININI SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK VERECEK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı X üzerinden bir açıklama yaptı. ABB Başkanı Yavaş, Çankırı'nın Ilgaz ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek amacıyla 5 araç ve 10 personelin bölgeye sevk edildiğini açıkladı.

ABB Çankırı'daki orman yangınıyla mücadeleye destek verecek

ABB Başkanı Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Çankırı'daki orman yangınıyla ilgili olarak "AFAD'dan gelen talep üzerine, Çankırı Ilgaz'da meydana gelen orman yangınına müdahale etmek amacıyla, Ankara Büyükşehir Belediyesi AKOM koordinesinde, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve ANFA Peyzaj Genel Müdürlüğüne ait 5 araç ve 10 personel yangın bölgesine sevk edilmiştir." bilgisine yer verdi. Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde bulunan Yukarımeydan köyündeki ormanlık alanda çıkan yangın nedeniyle
tedbir amaçlı Yukarımeydan, Aşağımeydan, Aşağıdere ve Yukarıdere köylerindeki evlerde tahliye edildi.

Kaynak: Haberankara.com