ABB BELMEK kursları yeni dönem başvuruları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin kadınlara BELMEK’ler ile meslek edindirmeye devam ediyor. BELMEK’lerde yeni dönem kayıtları başlarken kadınlara 41 farklı branşta kurs verilerek meslek edindirilecek.

ABB BELMEK kursları yeni dönem başvuruları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik faaliyetlerinden birisi de BELMEK’ler üzerinden sunuluyor. 6 ana bölgede açılan kurslar ile kadınlara 41 farklı branşta meslek edinme imkanı veriliyor. Bu kurslara katılan kadınlar yeni bir meslek öğrenerek çalışma hayatında yer alabiliyorlar.

BELMEK’lerde eni dönem için kayıtlar alınmaya başlandı. Ankara’daki kadınlar bu kurslara katılmak istiyorlar ise 5 Eylül ile 12 Eylül tarihleri arasında başvuru işlemlerini yapmaları gerekiyor. Hangi branşlarda kurs kayıtlarının alınmaya başlandığı da Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklandı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), BELMEK'lerinde yeni dönem kayıtları başladı. 2024-2025 eğitim öğretim döneminde 6 ana bölgede, 59 kurs merkezinde ve 41 farklı branşta verilecek kurslara başvurular 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ABB BELMEK kursları yeni dönem başvuruları başladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının BELMEK'lerinde yeni dönem kurs kayıtları başladı.

Kurslara çevrimiçi başvurulacak

2024-2025 eğitim öğretim döneminde 6 ana bölgede, 59 kurs merkezinde ve 41 farklı branşta verilecek kurslara başvurular 5-12 Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. BELMEK'e kayıt yaptırmak isteyen Başkentliler, internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapabilecek.

Son başvuru tarihi 12 Eylül

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde 6 ana bölge olan Çankaya, Çayyolu, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle merkezlerinde Başkentli kadınların yoğun ilgi gösterdiği ve bir taraftan meslek sahibi olmalarına imkan sağlayan, sanatsal ve kültürel gelişimine destek olan BELMEK kurslarında; Makine Nakışı, El Nakışı, Sim Sırma, İğne Oyası, Şiş Dantel, Tel Kırma, Dantel Anglez, Giyim, Filografi, Kat-ı, Mefruşat, Patchvork, Trikotaj, Yorganlama, Ahşap Boyama, Kumaş Boyama, İpek Pentur, Tezhip-Hat, Minyatür, Ebru, Çini, Seramik, Mozaik, Rölyef, Ahşap Rölyef, Taş Bebek, Takı Tasarımı, Gümüş İşlemeciliği, Turistlik El Sanatları, Ev Ekonomisi-Yemek, Resim, Kilim, El Örgücülüğü, Sepet Örücülüğü, Jüt Kari gibi branşlarda usta öğreticiler tarafından eğitim verilecek.

ABB BELMEK kursları yeni dönem başvuruları başladı - Resim : 2

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı imkan olan BELMEK’e başvurular alındıktan sonra eğitim programları ile ilgili planlama yapılacak. Açılacak olan kurslara katılacak olan kadınlar yeni bir meslek sahibi olabilecek bir fırsat bulacaklar. Usta öğreticiler kadınlara yeni mesleklerinin inceliklerini göstererek yeteneklerini keşfetmelerine yardımcı olacaklar.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER