ABB Bellek Ankara ile tarihi yerlerin daha iyi tanıtılmasını sağlıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi şehir turizmi için önemli bir adım daha attı. Şehrin farklı yerlerinde bulunan ve tarihi değer niteliği taşıyan yapılar hakkında insanların daha kolay bilgi sahibi olması için Bellek Ankara programı hayata geçirildi.

ABB Bellek Ankara ile tarihi yerlerin daha iyi tanıtılmasını sağlıyor

Ankara geçmiş yıllardan bugüne kadar ev sahipliği yaptığı eserler ve yerler ile her dönem önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Yerli ve yabancı çok sayıda turistin gezdiği yerlerde çoğu kişi istediği bilgiyi tam olarak elde edemiyor.

ANKARA İÇİN EL ELE VERİLDİ

İnsanların gördükleri yerler ile ilgili daha çok bilgi sahibi olması adına ABB Yönetimi Başkent, Hacettepe ve ODTÜ'lü akademisyenler ile bir araya gelerek Bellek Ankara hizmetini hayata geçirdi.

Hayata geçirilen bu proje ile şehirdeki 34 tarihi yapıya toplam 43 künye levhası asıldı. Bu levhaları gören ve telefonları aracılığı ile levhada yer alan kare kodu okutanlar geldikleri yerlere dair detaylı bilgilere erişebiliyor.

ABB Bellek Ankara ile tarihi yerlerin daha iyi tanıtılmasını sağlıyor

"BİR FARKINDALIĞIN OLUŞTURULMASI İÇİN"

Konu ile ilgili konuşan ABB Kültürel Mirası Koruma Şube Müdürü Sinem Battaloğlu "Cumhuriyetin Başkenti Ankara'nın toplumsal, mekânsal ve yapısal bilgilerinin değerlendirilip belgelenmesi ve paylaşılması ile tanıtılması ve kentli tarafından bu alanların bir farkındalığının oluşturulması için 'Bellek Ankara' projesi geliştirildi" dedi.

Bu hizmetin yerli ve yabancı turistlere büyük bir kolaylık sağlaması bekleniyor. Türkçe ve İngilizce dil seçeneği ile tarihi yapıları daha iyi tanıtılması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER