ABB Başkanı Yavaş'tan okul müdürlerine temizlik desteği çağrısı

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz günlerde okullara seslenmiş ve ücretsiz bir şekilde kendilerine temizlik malzemesi ve okulları temizleme desteği vereceğini açıklamıştı. ABB'ye başvuru yapan okullardan bazıları geri adım attı.

ABB Başkanı Yavaş'tan okul müdürlerine temizlik desteği çağrısı

Yeni eğitim öğretim dönemi ile birlikte gündemin üst sıralarında yer alan okullardaki kirlilik sorunu ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesi bir seferberlik başlatmıştı Temiz okul, Sağlıklı Gelecek projesi kapsamında binlerce öğrencinin eğitim gördüğü toplamda 22 okul temizlendi.

Devam eden proje ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş bir paylaşımda bulundu. 10 binden fazla öğrenci için okulları temizlediklerini ifade eden Başkan Yavaş 106 okulun kendilerinden istedikleri talepleri geri çektiğini söyledi.

"OKUL MÜDÜRLERİNDEN EN ÖNEMLİ İSTEĞİMİZ..."

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "İlk günden itibaren, 10 bin 376 öğrencimizin eğitim gördüğü 22 okulumuzun hijyen ve temizlik desteği sağlandı. Ancak, ne yazık ki temizlik talebinde bulunan 265 okulumuzdan 106’sı çeşitli gerekçelerle talebini geri çekti" dedi.

ABB Başkanı Yavaş'tan okul müdürlerine temizlik desteği çağrısı

Okullara gerekli yardımı yapma konusunda hazır olduklarını belirten Başkan Yavaş "Okul müdürlerimizden en önemli isteğimiz, evlatlarımızın temel ihtiyaçlarını göz ardı etmemeleridir. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman yanınızdayız" diyerek kendilerinden yardım istenildiğinde geri dönüş yapacaklarını vurguladı.

Türkiye gündemine oturan okullardaki temizlik sorunu ile ilgili yerel yönetimler hamlelerini sürdürüyor. MEB'in açıkladığı 30 bin personel alımının bu konuda nasıl bir rol oynayacağı zaman içinde belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER