ABB Başkanı Yavaş'tan Kızılcahamam'daki orman yangınına ilişkin açıklama

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’ndeki otluk alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan konuyla ilgili açıklama geldi.

ABB Başkanı Yavaş'tan Kızılcahamam'daki orman yangınına ilişkin açıklama

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle otluk alanda yangın çıktı. Ankara - Bolu sınırında başlayan yangın, büyüyerek Bolu’nun Gerede ilçesindeki ormanlık alana sıçrarken bölgeye intikal eden Ankara Valisi Vasip Şahin, yangının insan kaynaklı faktörler nedeniyle çıktığını öngördüklerini dile getirdi.

Ankara - Bolu sınırında devam eden yangına Milli Savunma Bakanlığına (MSB) bağlı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından da yangın söndürme çalışmalarına destek verildiği aktarıldı. Söz konusu yangın söndürme çalışmalarına ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'tan da açıklama geldi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada ''Kızılcahamam Şahinler Mahallesi’nde başlayan orman yangınına, 16 araç ve 35 personel ile müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz yerleşim yerlerini korumak için yoğun çaba gösteriyor.'' dedi.

ABB Başkanı Yavaş'tan Kızılcahamam'daki orman yangınına ilişkin açıklama

Açıklamasının devamında ekiplerin çalışmalarına ilişkin bilgiler veren ABB Başkanı Yavaş, ''Kazan, Keresteciler, İvedik OSB ve Sincan itfaiyeleri ile Orman GM ekipleri de destek için bölgeye sevk ettik. Havadan ve karadan müdahaleyi sürdürüyoruz.'' ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER