ABB Başkanı Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı sorusuna cevap: Seçim gündemi yok

Ankara'nın 2019 yılından beri yönetiminden sorumlu olan Mansur Yavaş son dönemde sıklıkla kendisinin Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna yanıt veriyor. Halkın bir kesiminin kendisine destek verdiği Yavaş konu hakkında yeni bir açıklama yaptı.

ABB Başkanı Yavaş'tan Cumhurbaşkanlığı sorusuna cevap: Seçim gündemi yok

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanması ile ülke siyasetinin en çok konuşulan isimlerinden olan Mansur Yavaş adından söz ettirmeye devam ediyor. 2024 yılında rekor oyla yeniden ABB Başkanı olan Yavaş kendisine şehirde büyük bir teveccüh gösterilmesine rağmen son kez görev koltuğuna oturacağını ifade etmişti.

Mansur Yavaş'ın bu açıklamasının ardından siyasi kariyerine nasıl yön vereceği merak konusu olmuştu. Kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmasını isteyen büyük bir kitle olduğu bilinen Yavaş partisinin kendisini aday göstermesi durumunda bu duruma hayır demeyeceğini söylemeye devam ediyor.

ELBETTE ADAY OLURUZ

Son olarak Habertürk TV'de bir programa katılan ABB Başkanı Mansur Yavaş kendisine yöneltilen Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusuna zamanı geldiğinde geri adım atmayacağını belirterek cevap verdi. Ülkenin bir seçim gündeminde olmadığını ifade eden Başkan Yavaş "Günü geldiğinde partim ve milletim bizi aday olarak görmek isterse bu vazifeden kaçınmayız. Elbette aday oluruz." şeklinde konuştu.

ABB Başkanı Yavaş'ın yaptığı açıklamalar sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Kendisinin aday olmasını isteyen vatandaşlar söylenen sözlerden duydukları memnuniyetleri dile getirdiler.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER