ABB Başkanı Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı sözleri: Aday ol derlerse olurum

Türkiye'nin bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimi için uzun yıllar olmasına rağmen adaylık tartışmaları sürüyor. Halk tarafından 2023 yılında da aday olması istenen Mansur Yavaş bu sefer taleplere olumlu yanıt vereceğini ifade etti.

ABB Başkanı Yavaş'tan Cumhurbaşkanı adaylığı sözleri: Aday ol derlerse olurum

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara'nın Mamak ilçesinde önemli bir parti organizasyonu gerçekleştirildi. Partinin İl Danışma Kurulu toplantısının yapıldığı programda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalarda bulundu.

2023 yılında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile beraber Cumhurbaşkanı adayı olması için çok büyük destek gören ABB Başkanı Yavaş Kılıçdaroğlu'nun adaylığına saygı duyacağını belirtmişti. O dönem seçim çalışmasını Cumhurbaşkanı Yardımcılığı için sürdüren Başkan Yavaş Kılıçdaroğlu seçimi kaybedince yeniden ABB Başkanı olmuştu.

2024 yılında CHP'nin büyük bir yerel seçim zaferine imza atması sonrasında bir sonraki Cumhurbaşkanı seçiminde nasıl bir sonuç ortaya konacağı merak konusu oldu. ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın 2. ve son defa Ankara'da yönetim koltuğuna oturduğunu ifade etmesi bir sonraki hedefin Cumhurbaşkanlığı olduğu şekilde yorumlanmıştı.

"SOMUT GÜNDEM OLUŞANA KADAR..."

Mamak'ta düzenlenen toplantıda kendisine bu konuda destek sloganlarının atılması üzerinde konuşan ABB Başkanı Yavaş "Genel Başkanımızın: ‘iki forvetim var’ demesi benim için onurdur. Şu anda ABB Başkanıyım. Cumhurbaşkanlığıyla ilgili somut bir gündem oluşuna kadar benim tek gündemim Ankara’ya hizmet etmek olacak "dedi.

"BEN PARTİMİN EMRİNDEYİM"

Partisinden gelecek adaylık teklifine hayır demeyeceğini ifade eden Başkan Mansur Yavaş "Bir gün cumhurbaşkanlığı konusu gündem olursa o konuda da partimin ve Sayın Genel Başkanımın vereceği karar benim başımın tacıdır. ‘Aday ol’ derlerse aday olurum. ‘Olma’ derlerse olmam. Ben partimin emrindeyim" şeklinde konuştu.

Muhalefet kesiminde geniş yankı bulan açıklama ile ilgili nasıl bir geri dönüş olacağı merak konusu oldu. Partinin muhtemel adayları arasında anketlerde de Mansur Yavaş'ın adı önde çıkıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER