ABB Başkanı Yavaş'tan Bahçeli'nin Öcalan çıkışına cevap: Millet affetmez

Türk siyaseti bugün uzun yıllar unutulmayacak bir konuşmaya sahne oldu. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli meclis kürsüsünden bölücü terör örgütü liderinin konuşması çağrısı yaptı.

ABB Başkanı Yavaş'tan Bahçeli'nin Öcalan çıkışına cevap: Millet affetmez

Türkiye Büyük Millet Meclisinde partisinin haftalık grup toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli bölücü terör örgütünün İmralı adasında tutuklu bulunan liderinin DEM Parti grubunda konuşması yönünde açıklama yapmıştı.

Devlet Bahçeli "Terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Parti grubunda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini, örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu kararlılığı gösterirse umut hakkı için yasal düzenlemenin önü açılsın" demişti.

"MİLLET DE TARİH DE BUNU AFFETMEZ"

Ülke gündemine bomba gibi düşen açıklamaların ardından Devlet Bahçeli'nin bu sözlerine karşı açıklamalar ise peş peşe geldi. O açıklamalardan birisi de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan geldi.

ABB Başkanı Yavaş'tan Bahçeli'nin Öcalan çıkışına cevap: Millet affetmez

Başkan Yavaş sıcağı sıcağına sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" şeklinde konuştu.

DEM Parti cephesinin de şaşkınlıkla karşıladığını ifade ettiği Devlet Bahçeli'nin bölücü örgüt liderinin TBMM'de konuşsun sözlerinin uzun süre daha gündemde kalması tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER