ABB Başkanı Yavaş'tan Anıtkabir ziyareti çağrısı

29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 101. yıl dönümünde Ankara'da sabahın erken saatlerinden gecenin geç zamanlarına kadar bir çok program gerçekleştirilecek. Bu özel günde Ankara'nın en yoğun yerlerinden birisinin Anıtkabir olması bekleniyor.

ABB Başkanı Yavaş'tan Anıtkabir ziyareti çağrısı

Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinin yönetildiği, Cumhuriyetin ilan edildiği, ülkenin başkenti seçilen Ankara 29 Ekim hazırlıklarında son noktaya geldi. İlçelerde yapılacak konser ve etkinliklere ek olarak Ankara Büyükşehir Belediyesi de çok sayıda program ile vatandaşların bayram coşkusunu doya doya yaşamasını sağlayacak.

Bu yıl 101. yıl dönümü kutlanacak Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yapılacak etkinliklerden birisi ise ilk meclisten Anıtkabir'e yapılacak yürüyüş olacak. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ta sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm vatandaşları kendisinin de CHP Lideri Özgür Özel'inde yer alacağı bu yürüyüşe tüm vatandaşları davet etti.

ABB Başkanı Yavaş'tan Anıtkabir ziyareti çağrısı

"HEP BERABER COŞKUMUZU VE UMUDUMUZU PAYLAŞALIM"

Başkan Yavaş "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel eşliğinde 1. Meclis’ten başlayarak Anıtkabir’de son bulan yürüyüşümüz ile ziyaret edeceğiz. Bu özel ve kutlu günde gelin hep beraber coşkumuzu ve umudumuzu paylaşalım. Ne mutlu Türk’üm diyene" dedi.

Siyasilerin ve yüzlerce vatandaşın katılmasının beklendiği Anıtkabir'e yürüyüş programı saat 12:00'da başlayacak. Vatandaşlar ellerinde bayraklar ile Ankara'nın iki önemli noktası arasında bir yürüyüş gerçekleştirecek.

Anıtkabir'in gün boyu çok fazla insan tarafından ziyaret edilmesi bekleniyor. Her yaştan vatandaş 29 Ekim gibi milli bayramlarda Mustafa Kemal Atatürk'ün kabri olan Anıtkabir'e bir ziyaret gerçekleştiriyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER