ABB Başkanı Yavaş: Yöneticilerin hesap vereceği bir sistem kurmamız gerekiyor

ABB Başkanı Yavaş Çankaya'da düzenlenen bir etkinliğe katıldı. Başkan Mansur Yavaş söz aldığı etkinlikte kamu kurum ve kuruluşlarında yönetim hakkına sahip kişilerin yolsuzluk yapmalarının önüne geçilmesinin önemine dikkat çekti.

ABB Başkanı Yavaş: Yöneticilerin hesap vereceği bir sistem kurmamız gerekiyor

Çankaya Kent Konseyinin başkanlık seçimi çok sayıda ismin katılımı ile gerçekleştirdi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz gibi isimlerin katıldığı programda Başkan Yavaş gündem olan açıklamalarda da bulundu.

"YÖNETİCİLERİN HESAP VERECEĞİ BİR SİSTEM KURMAMIZ GEREKİYOR"

ABB Başkanı Yavaş seçim döneminde de sıkça dile getirdiği yöneticilerin harcadığı paranın halkın parası olduğunu bilerek hareket etmesine vurgu yaptı. Başkan Yavaş "Eğer Türkiye'de biz bu yolsuzlukların önüne geçip, gerçekten insanlardan toplanan tertemiz paraların doğru yerlere harcanmasını istiyorsak, yöneticinin hesap verebileceği bir sistemi mutlaka kurmamız gerekiyor çünkü biz millet adına harcamalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"HİÇ KİMSEYİ AZARLAYAMAZSINIZ"

Halkın hesap sorma yetkisinin olduğunu ifade eden Başkan Mansur Yavaş "Size halk bir yetki vermiş, 'Benim adıma bu bütçeyi yönet' demiş. Hiç kimseyi azarlayamazsınız. Kimseye kendi ruh dünyanızı, kişisel görüşlerinizi dayatamazsınız" diye söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş en alttan en üst makama kadar bu bilincin oturması halinde daha güzel bir ortam olacağını belirtti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER