ABB Başkanı Yavaş: Terörist başının muhatap alınması hukuk sistemine aykırıdır

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bölücü terör örgütü liderinin mecliste konuşması yönündeki çağrısına dair düşüncesini paylaştı.

Türkiye bir kaç gün önce tarihi bir çağrı ile sarsılmıştı. Terör örgütüne karşı keskin bir çizgiye sahip olan ve Türk milleti ideolojisini benimseyen MHP'den terör örgütü lideri için gelsin mecliste konuşsun şeklinde bir çıkış gelmişti.

Partinin Genel Başkanı Devlet Bahçeli "Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini ilan etsin. Gelsin TBMM'de DEM sıralarına katılıp silah bıraktığını ilan etsin, terörün tamamen bittiğini örgütün lağvedildiğini haykırsın" demişti.

"TÜRKİYE'DEKİ HUKUK SİTEMİNE AYKIRIDIR"

Binlerce sivil ve askerin kanını elinde bulunduran terör örgütünü liderine yönelik bu çağrıya bir tepki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan gelmişti. Başkan Yavaş sosyal medya hesabından "Bu ülkede huzurun ve barışın hakim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez" demişti.

Bugün Ankara Gençlik Parkında TC Yaşasın Cumhuriyet Tüneli Dijital Deneyim Alanında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Yavaş tavrını bir kez daha ortaya koydu. Böyle bir durumun asla olmaması gerektiğini ifade eden ABB Başkanı Yavaş "Terörist başı olduğu kabul edilmiş ve cezası onanmış birinin muhatap alınması Türkiye'deki hukuk sistemine aykırıdır" dedi.

Ülke kamuoyu yaşananları merakla takibini sürdürüyor. Terör örgütü liderinin meclise gelip gelmeyeceği ise ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Kaynak: Haberankara.com