ABB Başkanı Yavaş Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas'a gitti

Milli Mücadele'nin mihenk taşı olarak adlandırılan Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü, Sivas'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu önemli günde kentte yapılan etkinliklere ABB Başkanı Mansur Yavaş da katılım sağladı.

ABB Başkanı Yavaş Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas'a gitti

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından 4 Eylül 1919'da gerçekleştirilen Sivas Kongresi'ne ev sahipliği yapan, "manda ve himaye" fikrinin reddedilerek ulusal bağımsızlık düşüncesinin benimsendiği, ulusal kurtuluş mücadelesine yön verecek kararların alındığı Sivas, tarihi kongrenin 105. yıl dönümüne ev sahipliği yapıyor.

Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla 2 Eylül'de başlayan etkinlikler kapsamında, Sivas'ta da pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıldı. Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü kapsamında düzenlenen etkinliklere katılım sağlamak için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Mansur Yavaş da katılım sağladı.

ABB BAŞKANI YAVAŞ, SİVAS'I ZİYARET ETTİ

ABB Başkanı Yavaş, Sivas Kongresi'nin 105. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden yayımladığı mesajında ''Sivas Kongresi’nin 105. yıldönümünü anmak için Sivas’tayız.

ABB Başkanı Yavaş Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde Sivas'a gitti

Sivas Valimiz Sn. Dr. Yılmaz Şimşek’i ve Sivas Belediye Başkanımız Sn. Adem Uzun’u makamlarında ziyaret ettik. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı tekrardan teşekkürlerimi sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi. ABB Başkanı Yavaş, ziyarete ilişkin bazı görselleri de paylaştı.

SONRAKİ HABER