ABB Başkanı Yavaş muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı anketinde ilk sırada yer aldı

Son dönemde adı sıklıkla Cumhurbaşkanlığı makamı ile anılan Mansur Yavaş'a destek devam ediyor. Partisinin kendisini tercih etmesi durumunda bu karara hayır demeyeceğini açıklayan Yavaş'ın 26 şehirde düzenlenen ankette birinci sırada yer aldığı öğrenildi.

ABB Başkanı Yavaş muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı anketinde ilk sırada yer aldı

Seçim gündeminin neredeyse hiç gitmediği Türkiye'de muhalefetin yerel seçim başarısı genel seçimler için büyük bir beklenti oluşturmuştu. Yıllar sonra bir seçimde ilk sırada gelen CHP'nin bu başarısını bir sonraki Cumhurbaşkanlığı seçiminde tekrar edip etmeyeceğine yönelik tartışmalar sürüyor.

MANSUR YAVAŞ BEKLENTİSİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan son seçimde Kemal Kılçdaroğlu'nu ortak aday gösteren muhalefet partilerinin bir sonraki seçimde adayının kim olacağı üzerine tahminler yürütülmeye devam ediliyor. Son seçimde doğal aday olarak adı en çok geçen isimlerden Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunda beklentilerin devam ettiği öğrenildi.

ABB Başkanı Yavaş muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı anketinde ilk sırada yer aldı

ASAL Araştırma adlı anket şirketi 10-17 Temmuz tarihleri arasında 26 şehirde bir anket yaptı. Muhalefetin Cumhurbaşkanı Adayının kim olmasını isterdiniz sorusuna en çok verilen cevap Mansur Yavaş oldu.

İKİ İSME İLGİ SÜRÜYOR

Ankette yüzde 23.5 oranla ilk sırada yer alan Mansur Yavaş'ı sırasıyla yüzde 20.8 ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yüzde 10.1 ile Özgür Özel takip etti. Son yerel seçimde aday olmasına dair büyük bir baskı yapılan fakat kabul etmeyen Yavaş'ın bu sefer daha istekli olduğu biliniyor. CHP tarafından kendisine gelecek bir talebi kabul edeceğini ifade eden Yavaş'ın neler yapacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER