ABB Başkanı Yavaş Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılması hakkında açıklama yaptı

Şu anda NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu olarak görev yapan Tosun'un sokak hayvanları konulu paylaşımları bir anda ülke gündemine oturmuştu. Uzun bir süredir gündem olan konu ile ilgili ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı etiketleyen Tosun ağır ifadelerle eleştiride bulunmuştu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Gülbin Tosun iddialarına cevap verdi

Türkiye son günlerde Gülbin Tosun'un ABB Başkanı Mansur Yavaş ile ilgili yaptığı paylaşımı konuşuyor. Ekranların tecrüneli sunucusu Tosun X hesabından yaptığı paylaşımda "Başkan siz 'sokakta köpek olmaz biz bakarız' derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz!! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman" demişti.

ABB Başkanı Yavaş Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılması hakkında açıklama yaptı

BAŞKAN YAVAŞ KARARDA ALAKASI OLMADIĞINI SÖYLEDİ

Gündem olan bu paylaşımın ardından Gülbin Tosun'un kanal tarafından izne çıkarıldığı paylaşımı gündeme ikinci bir bomba olarak düşmüştü. Tosun'un ABB Başkanı Yavaş'ı sert sözlerle eleştirmesinin ardından böyle bir karar alındığı ifadelerinin ardından Mansur Yavaş bir açıklama yayınladı. Başkan Yavaş'ın açıklaması şu şekilde oldu;

"KAMUOYUNA;
Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır.

Konuya ilişkin olarak; Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasındaki nedenin şahsıma yönelik yaptığı açıklamalara tepki göstermem olduğu yönünde yanıltıcı bir algı oluşturulmuştur. Bu iddialar tamamen yanlış ve asılsızdır.

Asıl nedenin; şahsın şahsi sosyal medya hesaplarında kullandığı küfürlü ve hakaret içeren ifadeler ve bu durumun NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartları açısından kabul edilemez bulunması olduğunu düşünüyoruz. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve spekülasyonların önlenmesi adına, bu durumun benim açıklamalarımla veya kişisel görüşlerimle herhangi bir ilgisi olmadığını açıkça ifade eder, saygılarımı sunarım.

Mansur YAVAŞ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı"

SÜREÇ MERAKLA TAKİP EDİLİYOR

Söz konusu açıklama kısa sürede gündem oldu. ABB Başkanı Yavaş'ın kararın kurumun kendi insiyatifi olduğunu ifade etmesinin ardından Tosun cephesinden gelecek cevap beklenmeye başlandı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER