ABB Başkanı Yavaş en beğenilen siyasiler arasında ilk sırada yer aldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sandıktan zaferle çıktığı gibi anketlerde de ilk sırada yer alamaya devam ediyor. Konu ile ilgili Metropoll şirketi tarafından yapılan bir anket Yavaş'ın arkasındaki desteği gözler önüne serdi.

ABB Başkanı Yavaş en beğenilen siyasiler arasında ilk sırada yer aldı

2019 yılında ABB Başkanı olduktan sonra ülke gündeminin en çok konuştuğu isimlerden birisi olan Yavaş hizmetleri ve yaptıkları ile adından söz ettirmişti. 31 Mart seçimlerinden rekor oy ile çıkan ve bir dönem daha ABB Başkanlığı görevinde bulunacak olan Mansur Yavaş bu seferde birinci çıktığı anket ile gündem oldu.

ABB BAŞKANI İLK SIRADA

Ülkenin en bilinen anket şirketlerinden olan Metropoll tarafından Siyasilerin Beğeni Düzeyi-Nisan 2024 adlı bir anket gerçekleştirildi. Anket 28 ilde 17-24 Nisan arasında yapıldı. Yapılan ankette ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın açık ara önde olduğu görüldü. Partisinin Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gibi isimlere büyük bir fark atan Başkan Yavaş'ın aldığı oy oranı yüzde 65.8 oldu.

ABB Başkanı Yavaş en beğenilen siyasiler arasında ilk sırada yer aldı

Ankette yer alan sıralama şu şekilde;

%65.8 Mansur Yavaş
%52.8 Ekrem İmamoğlu
%38.3 Recep Tayyip Erdoğan
%36.2 Özgür Özel
%33.0 Fatih Erbakan
%25.0 Devlet Bahçeli
%9.7 Meral Akşener

Söz konusu anket günün en çok konuşulan konularından birisi oldu. Ülkemizde güncel olarak bir çok anket şirketi geniş katılımla hazırladıkların sonuçları vatandaşlar ile paylaşıyor.

SONRAKİ HABER