ABB Başkanı Yavaş: Çocuk istismarı konusunda çalıştay düzenleyeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukların gelişimine katkı sağlaması amacıyla yapılan 7 farklı çocuk etkinlik merkezi için bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

ABB Başkanı Yavaş: Çocuk istismarı konusunda çalıştay düzenleyeceğiz

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi "Ailelere de destek olmak adına; ilçe ilçe, mahalle mahalle "Çocuk Etkinlik Merkezlerimizin" açılışlarını sürdürüyoruz" diyerek Sincan 100. Yıl, Susuz Gölbaşı, Pursaklar, Serhat, Beytepe ve Demetevler Çocuk Etkinlik Merkezlerini açacaklarını duyurmuştu.

ÇOCUK İSTİSMARINA KARŞI ÇALIŞTAY

Sincan Osmanlı Mahallesinde söz konusu çocuk merkezleri için bir açılış töreni gerçekleştirildi. Törende söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş gündemde yer alan çocuk istismarları hakkında konuştu.

Başkan Yavaş "Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarını kınıyor, suçluların adalet önünde hesap vermelerini istiyoruz" dedi. "Çocuklara Yönelik Şiddet ve İstismar Olayları Konusunda Kapsamlı Çalıştay Düzenleyeceğiz" şeklinde konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş aileleri de çocuklarında olumsuz bir durum görmeleri halinde belediye ve aile yaşam merkezlerine başvurmaya davet etti.

"OKULLARI TEMİZLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

ABB'nin okulları temizleme girişimi ve bazı yerlerden eli boş dönmesi konusu hakkında soruları cevaplayan Mansur Yavaş "Hala hijyen desteği isteyen okullar var. Biz hala aynen devam ediyoruz. Bir kısmı geri çekti ama hala talep eden de var. Talep edenlerin okullarının hepsini temizliyoruz. Temizlemeye devam ediyoruz" dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş konuşmasının ve sorulara verdiği cevabın ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER