ABB Başkanı Yavaş Belediye Başkanları ile beraber Anıtkabir'i ziyaret etti

Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümünde şehrin yönetim kadrosu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çıkarma yaptı. Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve çok sayıda başkan ziyarette yer aldı.

Ankara'nın Başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

Bundan tam 101 yıl önce alınan karar ile Türkiye'nin başkentinin Ankara olması kararlaştırılmıştı. Ülkenin bağımsızlığının yönetildiği yer oluşu, coğrafi konumunun Anadolu'nun içinde olmasının sağladığı avantajlar bu kararın alınmasında büyük oranda etkili olmuştu.

"BAŞKENTİMİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Ankara'nın Başkent oluşunun yıl dönümü kapsamında şehrin yöneticileri sabah saatlerinde Anıtkabir'e gitti. Ziyarette Ankara Valisi Vasip Şahin ve ABB Başkanı Yavaş ile beraber Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu ve Ankara seymenleri de yer aldı.

ABB Başkanı Yavaş Belediye Başkanları ile beraber Anıtkabir'i ziyaret etti

Kalabalık grup Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrine çelenk bıraktı. Tören ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "13 Ekim Ankara’mızın Başkent oluşunun 101. yıldönümünde Anıtkabir’i ziyaret ettik. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan başkentimizi korumaya ve yüceltmeye devam edeceğiz" dedi.

ANKARA, BAŞKENT OLUŞUNU KUTLAMAYI SÜRDÜRECEK

Ankara'nın farklı ilçelerinde bugüne özel olarak çok sayıda program gerçekleştirilecek. Yerel yönetimler kendi yaptıkları törenlerin ardından vatandaşların katılımı ile konser, sergi ve söyleşi gibi programlar ile Ankara'nın Başkent oluşunu kutlayacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER