ABB Başkanı Mansur Yavaş itfaiye erleri yemin törenine katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün düzenlenen itfaiye erleri yemin törenine katılım sağladı. Burada önemli açıklamalarda bulunan Yavaş, törendeki konuşmasına hayatını kaybeden tüm itfaiye erlerini saygıyla anarak başladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş itfaiye erleri yemin törenine katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, açılış konuşmasında önemli ifadeler kullandı. Burada belediyelerin en görevlerinden bir tanesinin itfaiye olduğunu altını çizdi. İtfaiye erlerinin tehlikelerden korumak ve olaylara kısa süre içerisinde müdahale edebilmek için son teknoloji malzemelerini kullanmaya çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan teşkilata dahil olarak genç personellerle teşkilattaki yaş ortalamasının 40’a kadar düştüğü ifade eden Yavaş, mevcut istasyon sayısını da artıracaklarını belirtti.

Yavaş, göreve geldiklerinde 154 olan itfaiye teşkilatındaki araç sayısını 292'ye, personel sayısını ise 764'ten 1146'ya yükselttiklerini bildirdi.

MEVCUT İSTASYON SAYISI 48’E ÇIKTI

Teşkilata dahil olan genç personelle birlikte yaş ortalamasının 48'den 40'a indiğini vurgulayan Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mevcut istasyon sayımızı yeni yapılan istasyonlarla beraber 48'e yükselttik. İncek, Çakırlar, Bağlum, Haymana, Etimesgut, Nallıhan ve Akyurt yeni istasyonlarına kavuştu. Hurdacılar Sitesi'ne yeni istasyon inşa çalışmaları devam ediyor ve yakında bitirilecek. Çamlıdere ve Temelli istasyonlarımızın inşaatları bitmek üzere. Pursaklar, Eryaman, NATO Yolu, Karapürçek, Kalecik, Çayırhan, Bala, Güdül istasyonlarının proje çalışmaları devam ediyor. En kısa zamanda onların da ihalesine çıkılacaktır."

1302 VATANDAŞA İLK MÜDAHALE EĞİTİMİ VERİLDİ

Büyükşehir yasası nedeniyle beldelerdeki itfaiye birimlerinin kaldırıldığını ve buralarda çıkan yangınlara itfaiye müdahale edene kadar yangının büyüdüğünü aktaran Yavaş, bunun önüne geçmek için kırsal mahallelere 662 adet 3 tonluk yangına ilk müdahale tankeri verdiklerini, bu bölgelerdeki 1302 vatandaşın da yangına ilk müdahale eğitimi aldığını dile getirdi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş itfaiye erleri yemin törenine katıldı

PEK ÇOK EĞİTİM VERİLDİ

Yavaş, "2023 yılında 9 bin 54'ü yangın olmak üzere 28 bin 465 olaya müdahale ettik. 2024 yılının ilk 7 ayında 6 bin 26'sı yangın olmak üzere 16 bin 652 olaya müdahale edildi. 2024 yılında 7 ayda 55 bin 961 kişiye sertifikalı seminer, tatbikat ve hizmet içi eğitimi verildi" bilgisini paylaştı.

ANKARA İTFAİYESİ'NE PERSONEL ALIMI

Öte yandan ABB Başkanı Yavaş, yaptığı konuşmasının devamında yakın zamanda Ankara İtfaiyesi’ne 300 civarında itfaiye eri alınacağını da söyledi. Yapılacak olan alımların tamamının okullardan mezun olan ve işin eğitimini alan kişilerden olacağını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER