ABB Başkanı Mansur Yavaş: "İnternet ve Çocuk Güvenliği" seminerlerine başlıyoruz!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş son günlerde gelişen bazı olaylar neticesinde “İnternet ve Çocuk Güvenliği” seminerlerine başlanılacağını duyurdu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş: "İnternet ve Çocuk Güvenliği" seminerlerine başlıyoruz!

Son günlerde internet üzerinden özellikle çocukların karşı karşıya kaldıkları olaylar Türkiye’nin gündemine bomba gibi düştü. Bu olaylara ilişkin bazı tedbirler alınsa da sorunun kökten çözümünün bu tedbirlerle sağlanamayacağı biliniyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesi olarak çok önemli bir uygulamaya başlıyor. Bu yeni uygulamanın duyurusunu da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş duyurdu.

İNTERNET VE ÇOCUK GÜVENLİĞİ SEMİNERLERİ

Sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Başkan Mansur Yavaş, “Çocuklarımızı dijital dünyada güvende tutmak hepimizin görevi. Discord gibi platformlarda ortaya çıkan şantaj ve pedofili iddiaları, daha sıkı denetimlerin gerekliliğini bir kez daha gösteriyor. Yasaklar kısa vadede çözüm gibi görünebilir; ancak uzun vadede kalıcı önlemler almalıyız. Aile Yaşam Merkezlerimizde, Çocuk Etkinlik Merkezlerimizde ve Çocuk Kulüplerimizde “İnternet ve Çocuk Güvenliği” seminerlerimize başlıyoruz.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın açıklamış olduğu seminerler ile alakalı olarak programların kısa sürede açıklanacağı belirtildi. Bu seminerler Aile Yaşam Merkezlerinde, Çocuk Etkinlik Merkezlerinde ve Çocuk Kulüplerinde verilecek. Alanında uzman isimler çocuklara internette karşılaşabilecekleri zararlardan nasıl korunabileceklerine dair bilgi verecekler. Bu konuda aileler de bilgilendirilerek çocuklarının bu eğitimlere katılım göstermeleri sağlanacak.

Son dönemlerde gerçekleşen bazı nahoş olaylar çocukların internet ortamında oldukça kötü niyetli kişiler ile karşılaşabileceklerini ortaya koydu. Bu konuda çözüm de çocukların bilgi sahibi yapılarak bu konuda eğitim almalarından geçiyor.

SONRAKİ HABER