ABB Başkanı Mansur Yavaş hükümetin prim borcu açıklamalarına yanıt verdi

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından borçlu belediyelere çağrıda bulunulmuştu. Borçlu belediyeler arasında ilk sırada gösterilen ABB'nin Başkanı Yavaş kameralar geçerek söylemlere karşılık verdi.

ABB Başkanı Yavaş'tan prim borcu cevabı: Suçu başkasına atıyorsunuz

Türkiye'nin en borçlu 5 belediyesi arasında ilk sırada gösterilen Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine gelen eleştirilere yanıt geldi. Bir basın toplantısı düzenleyen ABB Başkanı Mansur Yavaş iktidara sert sözlerle yüklendi.

Hükümetin son dönemde dile getirdiği belediyelerden borç tahsili konusunun kasıtlı olarak yapıldığını dile getiren ABB Başkanı Yavaş "31 Mart'ta iktidarın aldığı ağır yenilgi ortadaki anket sonuçları ve ekonomide önleyemedikleri kötüye gidiş nedeniyle özellikle gündem değiştirerek belediyeleri hedef göstermeye başladılar" dedi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş hükümetin prim borcu açıklamalarına yanıt verdi

"YALAN SÖYLÜYORLAR"

Ankara yönetimine karşı bir yıldırma politikası yürütüldüğünü "ABB, EGO ve ASKİ’yi iflas ettirmek için 5 yıldır her şeyi denediler. Her yolu denediler ama başaramadılar" diyerek söyleyen Başkan Yavaş CHP belediyelerinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Geçmiş dönemlerin borçlarını da yüklendiklerini ve bunların üstesinden geldiklerini söyleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş "Biz göreve gelmeden iki, üç yıl önce çekilmiş, bir kuruş ödenmeden, seçimi kaybedeceklerini tahmin edip yeni yönetimin sırtına sarılmış, çok yüksek faizli borçlar vardı Bu borçların tamamını ödedik"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a da ciddi ithamlarda bulunan Başkan Yavaş "Sayın Bakan, müflis tüccar gibisiniz eski defterleri karıştırıyorsunuz; yönetemiyorsunuz, suçu başkasına atıyorsunuz. Emeklileri soktuğunuz dar boğazın sebebi CHP'li belediyeler değil, bizzat sizsiniz" dedi.

"ALACAĞIMIZ VAR, ÖDEMİYORLAR"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş hükümetin kendilerinden borç tahsili talebinden bulunduğunu fakat kendilerine geline aynı davranışı yapmadıklarını söyledi. Başkan Yavaş "“Bize borcun var diyorlar. Bizim de bakanlıklardan 3,1 milyar TL alacağımız var. Ödemiyorlar" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş cephesinden rakamlarla ve verilerle yapılan basın açıklaması büyük ses getirdi. Bu söylemlerin ardından gözler iktidar cephesinin vereceği yanıta çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER