ABB Başkanı Mansur Yavaş duyurdu! Ankara İtfaiyesi'ne yeni personeller alınacak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yaptığı açıklamasında Ankara İtfaiyesi'ne yeni personellerin alınacağını açıkladı. Ankara İtfaiyesi'ne kaç kişi alınacak, başvurular nasıl olacak? İşte merak edilenler..

ABB Başkanı Mansur Yavaş duyurdu! Ankara İtfaiyesi'ne yeni personeller alınacak

ABB Başkanı Yavaş, yaptığı açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 500 itfaiye eri talep ettiklerini hatırlatarak, 300 civarında itfaiye eri alınabileceğini ifade etti.

Yapılan açıklamada alımların okullardan mezun alan ve bu işin eğitimini alan kişilerden oluşacağını ifade eden Yavaş, “Bu tür hizmetlerde liyakat olmazsa olmazdır” açıklamasını yaptı. Alımlara ilişkin başvuru tarihi henüz belli değil.

“HEPSİ KAYIT ALTINA ALINIYOR”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara İtfaiyesi’nde düzenlenen yemin törenine katıldı. Yavaş, Ankara İtfaiyesi'nde çalışmaya başlayacak olan itfaiye erlerini ve ailelerini tebrik etti. Yavaş, yaptığı açıklamada, “Belediyelerin en önemli görevlerinden bir tanesi itfaiyedir. Çünkü evinde bir şekilde yangına maruz kaldığında arayacağı tek yer itfaiyedir. Ne bekler? Anında itfaiyenin ulaşmasını ve müdahale etmesini bekler ve hatta zaman zaman itfaiyemiz üç dakikada, beş dakikada bile ulaşsa o üç dakikalar, beş dakikalar bilin ki onlara bir asır gibi gelir. Bu nedenle önceki dönemlerden başlamak üzere bir yangın ihbarı geldiği zaman ve bizim itfaiye istasyonlarımız, araçlarımız oraya ulaşıp müdahale ettiği zaman bunların hepsi kayıt altına alınıyor” ifadelerini kullandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş duyurdu! Ankara İtfaiyesi'ne yeni personeller alınacak

“İTFAİYE TEŞKİLATIMIZDA BULUNMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Yangınlara son teknolojik cihazlar ile müdahale etmek için dünyadaki son gelişmeleri takip ettiklerini dile getiren Yavaş, “Bu çağda icat edilmiş ne varsa özellikle itfaiyelerimizi tehlikeye düşürmeden nasıl müdahale edebileceksek bu konuda hiçbir zaman para, pul, hiçbir şey esirgemeden en son teknolojinin mutlaka ve mutlaka itfaiye erlerimizle, itfaiye teşkilatımızda bulunması için çalışıyoruz. Zaman zaman sosyal medyadan gördüğümüz uygulamaların da eğer başarılı olmuş ise dron ile söndürmek gibi ne varsa bunların hepsini de teşkilatımızda en modern şekilde olması için uğraşıyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan yavaş, yaptığı açıklamasının devamında Ankara’da yılın ilk 7 ayında 16 bin 652 olaya müdahale ettiklerini bu olaylardan 6 bin 26’sının yangın olduğunun altını çizdi. Diğer yandan aynı süre içerisinde 55 bin 961 kişiye de sertifikalı eğitim verildiğini ifade eden Yavaş, tatbikat ve hizmet işi eğitimlerin de verdiğini söyledi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER