ABB Başkanı Mansur Yavaş Ankara kültürünü tanıtmak istediklerini söyledi

Günlerdir duyurusu yapılan 27. Uluslararası Beypazarı Festivaline katılmak için ilçeyi ziyaret eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş önemli açıklamalar yaptı. Başkan Yavaş şehirlerini dünyaya tanıtmak istediklerini vurguladı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Ankara kültürünü tanıtmak istediklerini söyledi

Ankara'nın genelinde olduğu gibi ilçelerinde de kendilerine has kültürel festivaller düzenleniyor. Söz konusu festivallere bir çok farklı yerden insan katılım sağlarken ilçe ve şehir kültürü açısından önemli bir tanıtım gerçekleşiyor.

"ÖNCE ANKARA'YA SONRA DÜNYAYA TANITMAK"

Bu kapsamda başkentin tarihi ve kültürel yönü ile daha akılda kalan ilçesi Beypazarı'nda bir festival düzenlendi. 27. Uluslararası Beypazarı Festivaline katılanlar arasında ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta yer aldı. Başkan Yavaş kameralar karşısına geçerek Ankara kültürünü tanıtma ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş Ankara kültürünü tanıtmak istediklerini söyledi

ABB Başkanı Yavaş "Amacımız Ankara'nın kültürünü bütün dünyaya tanıtmak. Çünkü Ankara'nın tüm ilçelerinde kendine has çok farklı kültürler var. Bunu öncelikle Ankara'ya sonra da dünyaya tanıtmak istiyoruz. Çünkü Ankara'da yaşayan altı milyon insan olarak Ankara'da yaşayan değerleri onlar bilmezse biz bunu dışarıya da anlatamayız" dedi.

OKULLARDAKİ TEMİZLİK KONUSU

Son günlerin en çok konuşulan konularından olan okullara temizlik desteği ile ilgili yaşadıklarından bahseden Başkan Mansur Yavaş Keçiören'de bir okulda ikinci katı bitirip üçüncü kata geçerken ekiplerinin dışarı çıkarıldığını söyledi. ABB Başkanı Yavaş "Hiçbir okul müdürü herhalde o çocukların kirli bir okula gelmesini istemez. Bize yaptırmadıklarına göre şu anda orada temizlik yapıyor olmaları gerekir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER