ABB AŞTİ tarihinin en yoğun dönemlerinden birisini geride bıraktı

Yılın en uzun soluklu tarih aralıklarından olan 9 günlük Kurban Bayramı tatili geçtiğimiz günlerde sona erdi. Ankara'nın şehirler arası taşımacılık yükünü sırtlanan AŞTİ'de insan akını yaşandı.

Tatilin ilan edilmesinin ardından vatandaşlar memleketlerine ya da istediği tatil şehrine gitmek için biletler almaya başlamıştı. Kurban Bayramı dönemini de içine alan bu tatil döneminde yurt genelinde milyonlarca vatandaş gideceği yere ulaşmak için otobüsleri tercih etti.

Bu nedenle terminaller yıl genelinden çok farklı bir yoğunluk anlarına tanık oldu. Ankaralılar da şehirden bir kaç günlüğüne de uzaklaşmak için gideceği yere AŞTİ aracılığı ile ulaştı.

AŞTİ'NİN KURBAN BAYRAMI TATİLİ KARNESİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak hizmet veren AŞTİ başkent halkının ulaşım ihtiyacını bu bayramda da karşıladı. Tatil süresinin uzunluğu ve 3 ay tatilin başlangıcından dolayı vatandaşlar gidecekleri şehirlere ulaşmak için AŞTİ'yi tercih etti.

Yüzbinlerce insanın şehirler arası ulaşım yaptığı ANKARA AŞTİ ile ilgili ABB'den bir bilgilendirme geldi. Belediye tarafından yapılan paylaşımda 15-23 Haziran tarihleri arasında AŞTİ'den 28 bin 477 otobüs giriş-çıkış yaptı.

"SORUN YAŞAMADAN SÜRECİ ATLATMIŞ OLDUK"

Söz konusu tarihler aralığında AŞTİ tam 1 Milyon 139 bin vatandaşa hizmet verdi. Bugsaş Genel Müdürü Vecihi Halil İyigün de yaptğı açıklamada "Aldığımız tedbirler neticesinde AŞTİ'de sorunsuz bir süreç yaşadık. Her hangi bir sorun yaşamadan bu süreci atlatmış olduk" dedi.

AŞTİ'nin Kurban Bayramı döneminin ardından yılın geri kalan dönemlerinde uzun süreli bir yoğunluk dönemi geçirmesi beklenmiyor. Askere uğurlama dönemleri ya da bayram dönemleri haricinde otogarlarda sakin bir ortam oluyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER