ABB ASKİ'den Ankara'nın suyu temiz açıklaması

Ankara'da yaşayan milyonlar her gün binlerce metre küp su kullanıyor. İçme ve benzeri ihtiyaçları için su tüketen Başkent halkının hijyen konusunda akıllarındaki sorunu gideren bir açıklama geldi.

ABB ASKİ'den Ankara'nın suyu temiz açıklaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olarak çalışan ASKİ, şehrin dört bir yanında su ve kanalizasyon işlerini sürdürüyor. Şehrin altyapısının daha verimli olması için çalışan ASKİ, suların barajlardan insanların evlerine temiz gelmesi görevini de üstleniyor. Bu kapsamda Ankara halkı suyun kendilerine gelmesi kadar temiz ve sağlıklı bir şekilde ulaşmasını da önemsiyor.

"ANKARA'NIN SUYU GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İÇİLEBİLİR"

Bu kapsamda ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay'dan önemli bir açıklama geldi. Akçay Ankara'nın suyunun temiz olduğunu ve gönül rahatlığı ile tüketilebileceğini ifade etti. Genel Müdür Akçay "Şehir şebeke suyumuz, temiz ve sağlıklı, DSÖ, AB ve Sağlık Bakanlığı standartlarına göre güvenli şekilde tüketilebilir özellikte. Yapılan analizler sonucunda ilgili değerlerin, hem uluslararası hem de Bakanlığımızın çıkardığı yönetmelikteki sınır değerlerin altında olduğunu görüyoruz. Yani Ankara’nın suyu gönül rahatlığıyla içilebilir" diyerek vatandaşların rahat olması gerektiğini söyledi.

ABB ASKİ'den Ankara'nın suyu temiz açıklaması

"SUYUN KALİTESİNİ SÜREKLİ DENETLİYORUZ"

Yaptıkları çalışmaları ve İvedik Arıtma Tesisinin bu çalışmalardaki önemine değinen Akçay "Türkiye’nin en büyük içme suyu arıtma tesisi olan İvedik Tesisimizde yer alan Su Kalite Merkezi’nde 37 uzman personel ile Ankara’nın suyunun kalitesini sürekli denetliyoruz. Şehirde 1273 farklı noktadan aralıklarla numune alarak analiz yapıyoruz. Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü de bizim sağladığımız sudan yaklaşık 1257 noktadan 6 bin numune alarak sonuçları kurumumuza gönderiyor" diyerek sürecin nasıl ilerlediğinden bahsetti.

ASKİ tarafından şehirdeki suların testlerinin sonuçları güncel olarak yayınlanıyor. Kurumun web sitesine giren vatandaşlar her ilçenin ayrı ayrı su sonuçlarını görüntüleyebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER