ABB ASKİ Yenimahalle ve Keçiören arasına içme suyu hattı yapacak

Ankara halkının içme suyuna kolay ve rahatça ulaşması adına altyapı çalışmaları yapılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili Başkentin yetkili kurumu ASKİ önemli bir anlaşmaya imza attı.

ABB ASKİ Yenimahalle ve Keçiören arasına içme suyu hattı yapacak

Milyonlarca insanın yaşadığı Ankara'da günlük hayatın sorunsuz ilerlemesinde temeli ihtiyaçların karşılanması büyük önem taşıyor. Bu ihtiyaçlar arasında bulunan ve hayat kaynağı olarak görülen su ile ilgili Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ 6 kilometrelik bir içme suyu hattı için kolları sıvadı.

2 YILDA BİTMESİ HEDEFLENİYOR

Ankara'nın toplam nüfusu 2 milyon olan iki ilçesi Yenimahalle ve Keçiören ilçeleri arasında inşa edilecek proje ile sağlıklı ve kesintisiz su aktarımı yapılması planlanıyor. Söz konusu projenin ise 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanıp Ankara halkının kullanımına sunulması ön görülüyor.

ABB ASKİ Yenimahalle ve Keçiören arasına içme suyu hattı yapacak

Geçtiğimiz Temmuz ayında ihalesi yapılan ve Ankara Metropol Kent İçme Suyu Ana İsale Hattı Projesi olarak adlandırılan bu proje ile ilgili 30 Eylül'de önemi bir gelişme yaşandı. ASKİ tarafından proje için sözleşmeler imzalandı.

ANKARA'NIN ALTYAPI SİSTEMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Söz konusu proje ile Ankara'nın önemli bir sorununun daha giderilmesi hedefleniyor. Proje ile yaşanan su kesintilerinin en aza indirilmesi ve insanların kaliteli içme suyuna kavuşması ön görülüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER