ABB ASKİ şebeke suyundaki kaçakları önlemeye devam ediyor

Kuraklığın giderek arttığı bir dönemde su kaynaklarını koruma konusunda yapılan çalışmalar önem kazandı. Ankara'da vatandaşlara konu hakkında daha duyarlı olmaları çağrısı yapılırken aynı zamanda şebeke ağındaki sorunlarda gideriliyor.

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye'de de su kaynaklarını idareli kullanmaya yönelik adımlar atılıyor. Kış ve bahar aylarında yağışların istenilen düzeyde olmaması ve yaz aylarında sıcaklıkların normalin üzerinde oluşu akıllarda soru işareti oluşturuyor.

"FİZİKİ KAYIP VE KAÇAKLARI TAKİP EDİYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi de şehir kaynaklarının boşa gitmemesi için girişimlerini sürdürüyor. Toplumsal bilinçlenme yönünde atılan adımlara ek olarak ASKİ'de şehrin su dağıtım hattının sağlamlığının sürekliliğini kontrol ediyor.

ASKİ yaptıkları bu durum ile ilgili bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda "Başkentin şehir şebeke suyundaki fiziki kayıp ve kaçakları takip ediyoruz" denildi. son 3 yılda 509 aktif sızıntı tespit ettiklerini söyleyen ASKİ yaptıkları çalışma ile yıllık yaklaşık 19 milyon metreküp suyun şebekede kaybolmasını önlediklerini belirtti.

SUYUN BOŞA GİTMESİ ÖNLENİYOR

Yerin altında zaman içerisinde hasar gören hatlarda kaçaklar oluşabiliyor. Bu kaçaklardan dışarı çıkan içme suyu boşa gittiği gibi kaynakların daha hızlı tüketilmesine neden oluyor. Bu nedenle ASKİ yetkilileri şehrin su dağıtım ağını dikkatli bir şekilde incelemeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com