ABB aşırı sıcaklardan dolayı çalışma şartlarında değişikliğe gitti

Türkiye'nin genelinde olduğu gibi başkent Ankara'da da sıcak günlük hayatta insanların çok zor anlar yaşamasına neden oluyor. Başkentin bazı ilçelerinde hava sıcaklıklarının 40 derece üstüne çıkması sonrası ABB'den örnek bir açıklama geldi.

ABB aşırı sıcaklardan dolayı çalışma şartlarında değişikliğe gitti

Ankara son yılların en sıcak dönemlerinden birisini geçiriyor. Vatandaşlar Haziran ayından itibaren aşırı sıcaklara maruz kalması diğer ayların nasıl geçeceği konusunda korkutmaya başladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi de aşırı sıcakların insanların çalışmaları konusunda onları zorladığını belirterek belediye çalışanları için alınan yeni kararları duyurdu.

ABB aşırı sıcaklardan dolayı çalışma şartlarında değişikliğe gitti

PERSONELLERİN SAĞLIĞINI KORUMAYA YÖNELİK ADIMLAR

3 başlık altında yapılan düzenlemelerde ilk olarak çalışma saatlerinde yapılan düzenlemeye göre aşırı sıcak ortamlarda çalışan personellerin daha serin saatlerde işlerini yapması sağlanacak.

İkinci başlıkta Hastalık ya da hamilelik gibi durumlarda çalışan personellerin gerekmedikçe sıcak saatlerde çalıştırılmayacakları bildirildi. Son başlık olan sağlık ve güvenlik konusunda da su içmeye teşvik ve klima kullanımı konusunda uyarılar yapılacağı ifade edildi.

GÖZLER DİĞER YEREL YÖNETİMLERE ÇEVRİLDİ

Ankara Büyükşehir Belediyesinin personellerinin sağlığını ve rahatlığını düşünerek atmış olduğu bu adım takdir topladı. Yapılan bu uygulamanın Ankara ve Türkiye genelinde yaygınlaşıp yaygınlaşmayacağı merak konusu oldu.

Hava durumu ve insan sağlığı konusunda uzman isimlerde sıcak havalarda çalışan insanlara ikazlarını sürdürüyor. Sıcak havalarda çalışılmasının gerekliliği durumunda yeterli su tüketiminin sağlanması ve serin zamanların tercih edilmesi isteniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER