ABB Ankara'nın dünyası mirası listesindeki eserlerini gezdirmeye devam ediyor

Tarihi olarak da zengin bir yönü olan Ankara uluslararası arenada da bu yönünü kanıtlamıştı. UNESCO'nun listesinde yer alan bazı eserlere ev sahipliği yapan başkentte, vatandaşların bu eserleri görmesi için harekete geçilmişti.

ABB Ankara'nın dünyası mirası listesindeki eserlerini gezdirmeye devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi sosyal anlamda da insanların güzel zamanlar geçirmesi için önemli bir gezi hizmeti başlatmıştı. ABB bir süredir Ankara sınırları içerisinde yer alan ve UNESCO Dünya mirası listesinde yer alan Arslanhane Cami ve Polatlı’daki Gordion Antik Kenti'ne geziler düzenliyor.

DÜNYACA ÜNLÜ YERLER ÜCRETSİZ GEZİLİYOR

Şehirlerinin dünyaca tanınan eserlerini yakından görmek isteyen Ankaralılarda ABB tarafından başlatılan bu hizmete büyük ilgi gösteriyor. Haziran ayından beri devam eden bu gezide katılımcılar gittikleri yerleri rehberler eşliğinde yakından tanıma fırsatı yakalıyor.

ABB Ankara'nın dünyası mirası listesindeki eserlerini gezdirmeye devam ediyor

Gezi ile ilgili konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Alp Aykut Çıngır "Bu özel gezimize inanılmaz bir ilgi var vatandaşlardan. 2 aydır her hafta yaptığımız gezilere şu anda 350 gibi bir rakama ulaştık. Her hafta bu gezilerimiz artarak devam edecek" şeklinde konuştu.

KATILIMCILARDAN TEŞEKKÜR

Geziye katılan vatandaşlarda kendilerinde böyle bir imkan sağlandığı için ilgililere teşekkür etti. Vatandaşlar şehirlerinin dünya koruma listesine giren eserlerini yakından görmelerinin kendileri için önemli olduğundan bahsetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER