ABB Ankara'nın binlerce yıllık mirasını gün Ulus'ta gün yüzüne çıkarıyor

Ankara'nın tarihi ve turistik olarak da üst seviyelere gelmesi adına Ankara Büyükşehir Belediyesi çalışmalarına devam ediyor. Arkeopark Projesinin tamamlandığında Ankara'da önemli bir cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

Ankara binlerce yıllık geçmişi olan Anadolu topraklarında çok sayıda medeniyete ve önemli olaylara ev sahipliği yapmış bir şehir olarak varlığını sürdürüyor. Geçmişin zengin hazinesini günümüze taşımak adına ise Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulus Tarihi Kent Merkezinde yapılan çalışmalar devam ediyor.

Binlerce metre karelik bir alanda başlatılan Arkeopark projesi ile Ankara'nın 3 bine yakın yıllık tarihi Ulus semtinde gün yüzüne çıkarılıyor. Ankara'nın en merkezi noktalarından Ankara Kalesinin surlarının dibinde devam eden çalışmalarda önemli bir aşamanın kaydedildiği öğrenildi.

DEVASA BİR ALAN TURİZME KAZANDIRILIYOR

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ta yaptığı paylaşımda "17 bin 500 metrekarelik alanda yürüttüğümüz bu projede; Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait kalıntılar gün yüzüne çıkıyor. Özellikle Osmanlı dönemine ait hamam yapısı ve mahalleri yapılan bilimsel kazılarda açığa çıkarıldı" dedi.

Devam eden çalışmalar ile ilgili bilgiler veren ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş'te bölgede Roma Tiyatrosuna yönelik çalışmalarını bitirdiklerini söyledi. Ödemiş Arkeopark çalışmalarında da yüzde 85'lik bir noktaya geldiklerini ifade etti.

Çalışmalar devam ederken Osmanlı dönemine ait tarihi bulgulara denk geldiklerini söyleyen Bekir Ödemiş Ankara Surlarının özgün dokusunu bozmadan dokunuşlar yaptıklarını ekledi.

Kaynak: Haberankara.com