ABB Ankara Kalesi restorasyon çalışmalarında sona geldi

Ankara deyince ilk akla gelen sembol yapılardan olan Ankara Kalesinde bir süredir bakım ve iyileştirme çalışmalarında olunduğu biliniyordu. Binlerce yıldır ayakta olan yapıda devam eden süreç hakkında yeni bir bilgilendirme yapıldı.

ABB Ankara Kalesi restorasyon çalışmalarında sona geldi

Ankara'nın etrafında kurulduğu ve asırlardır kentin kalbinde yer alan Ankara Kalesi dönem dönem çeşitli dokunuşlar ile mevcut varlığını sürdürüyor. Konu ile ilgili olan Ankara Büyükşehir Belediyesi alanda Sur Duvarının Aydınlatılması projesi gibi bir çok başlıkta projeler yapıyor.

KALE DIŞI VE SOKAKLARINDA TİTİZ İŞLEMLER

Vatandaşları konu hakkında bilgilendirme ve akıllardaki soru işaretini gidermek adına ABB tarafından bugün yeni bir paylaşım yapıldı. Söz konusu paylaşımda Ankara Kalesi 1. ve 2. Etap’ta Sokak Sağlıklaştırma projelerinin tamamlanmasından ve 3. Etap’ta 11’i tescilli 80 yapı için çalışmalar başlatılmasına yer verildi.

Ayrıca Kalenin surlarında aydınlatma çalışmaları bittiğinde görsel anlamda çok daha güzel hale bürünmesi hedefleniyor. Bu çalışma tamamlandığında ise Ankara Kalesi özel günlerde yapılacak aydınlatmalar ile kilometrelerce öteden fark edilebilecek.

ABB Ankara Kalesi restorasyon çalışmalarında sona geldi

"KALEYİ ESTETİK OLARAK AYDINLATIYORUZ"

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş restorasyon çalışma sürecinin sorunsuz ilerlediğini belirtti.

ABB Ankara Kalesi restorasyon çalışmalarında sona geldi - Resim : 2

Ödemiş Kale surları ile ilgili "Şu anda kaleye zarar vermeden, siluete zarar vermeden kaleyi estetik olarak aydınlatıyoruz. Aydınlatmadaki amacımız Ankara Kalesi ve çevresini daha güvenilir hâle getirerek günün 24 saatinde burada herkesin dolaşabileceği bir ortamı sağlamak" dedi.

Ankara'nın ve İç Anadolunun önemli yapılarından Ankara Kalesinde çalışmaların yıl sonunda bitmesi tahmin ediliyor. Bölge halkı da çalışmaları yakından takip ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER