ABB açıkladı: Hafta sonu 48 okulun 1.212 dersliği temizlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, düzenlenen Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi kapsamında hafta sonunda 48 okulun 1.212 dersliğinin temizlendiğini açıkladı. Temizlik için 208 personele 44 araç destek verdi.

ABB açıkladı: Hafta sonu 48 okulun 1.212 dersliği temizlendi

İlkokul, ortaokul ve liselerde başlatılan temizlik çalışmalarının devam ettiğini ifade eden ABB, Ankara’daki 48 okulun 1212 dersliğinin hafta sonu temizlenip dezenfekte edildiğini açıkladı.

Çankaya, Mamak, Sincan, Etimesgut, Pursaklar, Altındağ ve Yenimahalle’de bulunan 29 bin 371 öğrencinin eğitim aldığı derslikler ekipler tarafından hafta sonu temizlenerek hafta başına hazır hale getirildi.

TEMİZLİK ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Belediyeden yapılan açıklamada, başlatılan "Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek Projesi"yle başkentteki ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde başlatılan temizlik çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

1.212 DERSLİK TEMİZLENDİ

Bu kapsamda, Yenimahalle, Çankaya, Mamak, Sincan, Keçiören, Altındağ, Pursaklar ve Etimesgut ilçelerinde, 29 bin 371 öğrencinin eğitim gördüğü 48 okulun 1212 dersliğinin, 208 personel ve 44 araçla temizlendiği aktarılan açıklamada, okulların, dezenfekte ve ilaçlama çalışmaları yapılarak yeni haftaya hazır hale getirildiği kaydedildi.

HAFTA SONU TEMİZLİK HİZMETİ SUNULUYOR

Açıklamada, projeden faydalanmak isteyip başvuruda bulunan tüm okullara hem temizlik malzemesi sağlandığı hem de hafta sonları belediyeye bağlı temizlik ekipleriyle okullarda temizlik hizmeti sunulduğu ifade edildi.

Öte yandan yapılan açıklamada hizmetten yararlanmak isteyen 271 okuldan 113’ünün çeşitli sebeplerden ötürü temizlik başvurusunu geri çektiği öğrenildi. ABB, başvuru yapan okullara hem temizlik malzemesi desteği sunuyor hem de okulları hafta sonu temizliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER