ABB 45.601 çocuk için kişi başı süt desteği ödemesini Başkent Kart'a yatırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla başlattığı “Süt Desteği Projesi”ni sürdürüyor. Bu çerçevede ABB Başkanı Yavaş, 45 bin 601 çocuk için kişi başı süt desteği ödemesini Başkent Kart'a yaptıklarını duyurdu.

ABB 45.601 çocuk için kişi başı süt desteği ödemesini Başkent Kart'a yatırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal belediyecilik anlayışı ile kentteki çalışmalarına devam edeceğini ifade ediyor. Bu kapsamda çocuklar için başlatılan süt desteği projesini de sürdüren ABB, daha öncesinde ailelere süt dağıtımı yapılırken artık yalnızca süt alımlarında kullanılabilecek şekilde destek ödemesini Başkent Kart'a yapıyor. Bu sayede ihtiyaç sahibi aileler de çocuklarının süt ihtiyaçlarını Başkent Kart'a yatırılan ücret üzerinden karşılayabiliyor.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının 2021 yılında başlattığı proje kapsamında sosyal yardım alan ailelerin çocuğu için 200 TL'lik süt desteği kişi başı olarak veriliyor. 2 - 5 yaş arası çocuklar için verilen süt desteğinin23 Ağustos tarihinde Başkent Kart'a yatırıldığını duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı X (Twitter) üzerinden açıklama yaptı.

ABB'DEN 45.601 ÇOCUK İÇİN BAŞKENT KART'A SÜT DESTEĞİ ÖDEMESİ

Başkent Ankara'da her çocuğun süte erişimini sağlamak ve sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği “Süt Desteği Projesi” kapsamında ''Çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için ailelerimize ulaştırdığımız süt desteğini, Başkent Kart'a taşıdık.'' ifadelerine yer vermişti.

ABB 45.601 çocuk için kişi başı süt desteği ödemesini Başkent Kart'a yatırdı

ABB Başkanı Yavaş, ''Belediyemizden sosyal destek alma şartlarını taşıyan 39.475 ailenin 45.601 çocuğuna süt desteği Başkent Kart aracılığıyla yatırıldı. Evlatlarımızın hiçbir koşulda mağdur olmaması adına desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz. Toplam harcanan tutar: 8 milyon 506 bin 800 TL” ifadelerine yer verdi.

SONRAKİ HABER