ABB 100. Yıl Gençlik Kütüphanesini hizmete açtı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi bugün Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımı ile düzenlenen törenle açıldı.

ABB 100. Yıl Gençlik Kütüphanesini hizmete açtı

İzmir Caddesi’nde bulunan 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışına çok sayıda önemli isim katılım sağladı. Ankara’daki yaklaşık 400 bin civarındaki öğrencinin kütüphaneden yararlanabileceğini belirten ABB Başkanı Mansur Yavaş, gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek merkezler inşa ettiklerini belirtti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin dün duyurmuş olduğu 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi’nin açılışı bugün gerçekleşti. Düzenlenen açılış töreni ile Okuyan Ankara projesi kapsamında bugün 7. kütüphane açılmış oldu.

HİZMETE AÇILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafında yaptırılan "100. Yıl Gençlik Kütüphanesi" törenle hizmete açıldı.

ABB 100. Yıl Gençlik Kütüphanesini hizmete açtı

İzmir Caddesindeki kütüphanenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da okuyan 400 bin civarında öğrencinin rahat etmesi için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

YAVAŞ: “7. KÜTÜPHANEYİ AÇIYORUZ”

Gençlerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek merkezler inşa ettiklerini ifade eden Yavaş, "Okuyan Ankara projemizde bugün 7. kütüphaneyi açıyoruz. Ayrıca metroların altında, AŞTİ'de ve çeşitli alanlarda olmak üzere öğrenciler için 12 sessiz çalışma istasyonlarını vatandaşlarımıza kazandırdık." diye konuştu.

ABB Başkanı Yavaş, düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmasında öğrenci topluluk faaliyetlerine çok büyük önem verdiklerinin altını çizdi. Özellikle Ankara’da dar gelirli vatandaşlar için İngilizce hazırlık kursları açtığını ifade eden Yavaş, son olarak yapay zeka destekli kursların da açıldığını hatırlattı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER