ABB 10 bin TL alan emeklilere destek ödemesi yaptı ve et desteğini yükseltti

Sosyal belediyecilik anlayışı Türkiye genelinde bilinen Ankara Büyükşehir Belediyesi yardımlarına devam ediyor. Konu ile ilgili ihtiyaç sahiplerini yakından ilgilendiren bir açıklama yapıldı.

ABB emeklilere destek ödemesi yapmaya devam ediyor

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediyesi görevine geldiği 2019 yılından beri sürdürdüğü dar gelirlilere yardım politikası adından söz ettiriyor. "Binaya değil insana yatırım yapacağım" diyen ABB Başkanı Yavaş'ın yönetimindeki belediye destek ödemeleri hakkında yeni bir bilgilendirme yaptı.

ABB'nin resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan bilgilendirme açıklamasında düşük miktarda emekli maaşı alan ihtiyaç sahiplerine bir kez daha ödeme gerçekleştirildiği ifade edildi. Açıklamanın devamında ise bir diğer yardım olan et desteğinin yukarı çekildiği belirtildi.

ABB'DEN BİLGİLENDİRME PAYLAŞIMI

Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

"İnsan odaklı belediyecilik anlayışımızla, zorlu ekonomik koşullarda emekli vatandaşlarımıza da desteğimiz sürüyor. Sosyal yardım alan 39.954 emekli vatandaşımız için onbirinci kez 1500'er TL destek ödemesi gerçekleştirdik. Ayrıca 217.819 ailemiz için her ay sağladığımız et desteğini de 600 TL'ye çıkardık"

Yardım alan vatandaşlar ABB'ye teşekkürlerini iletti. Belediye tarafından maddi olarak insanlara yardım edilmesi çok sayıda vatandaş tarafından takdir edildi.

İkinci dönemine başlayan ABB Başkanı Yavaş'ın bu yardımları sürdürmesi bekleniyor. Destek ödemeleri şartlara ve duruma göre değişiklik gösterebiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER