Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ankara'da Altındağlılarla buluşuyor

Çanakkale ruhunu gelecek nesillere taşımak için kurulan Çanakkale Mobil Müzesi'nin son durağı Altındağ oldu. Altındağlılarla buluşan mobil müze 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ankara'da Altındağlılarla buluşuyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tüm Altındağlıları ziyarete açılan Çanakkale Savaşları Mobill Müzesi'ni ziyarete davet etti. 3 gün boyunca ilçede ziyaretlere açık olacak mobil müze Çanakkale ruhunu ve savaşını kendi yaşadığınız ilçede hissetme imkanı sunacak. 29 Eylül'e kadar müze Altındağlıların ziyaretlerine açık olacak.

ÇANAKKALE SAVAŞLARI MOBİL MÜZESİ NEREDE?

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Altındağ’da kapılarını ziyarete açtı. Müze, 3 gün boyunca Şair Baki Kültür Merkezi’nde Altındağlılarla buluşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Savaşları’nın ruhunu aktarmak amacıyla oluşturulan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Şair Baki Kültür Merkezi’nde ziyarete açıldı.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ankara'da Altındağlılarla buluşuyor

Çanakkale savaşlarına ait çeşitli materyaller, videolar ve savaş objelerinin sergilendiği müzeyi, ilk olarak Altındağ Belediyesi’ne bağlı kreşlerde öğrenim gören minikler ziyaret etti.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ankara'da Altındağlılarla buluşuyor - Resim : 2

Sergilenen eşyaları tek tek inceleyen minikler, müzeye büyük ilgi gösterdi. Mobil müze, 27-29 Eylül tarihleri arasında tüm Ankaralıların ziyaretine açık olacak.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Ankara'da Altındağlılarla buluşuyor - Resim : 3

ALTINDAĞ BELEDİYE BAŞKANI VEYSEL TİRYAKİ'DEN DAVET!

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki tüm Altındağlıları açılan mobil müzeyi ziyarete davet ederek Çanakkale ruhunu yaşatmak ve milli benlik oluşturmak için müzenin çok önemli olduğunu söyledi. Başkan Tiryaki Cuma günü ziyarete açılan müzenin 3 gün boyunca Şair Baki Kültür Merkezi’nde açık olacağını belirterek müzenin Çanakkale ruhunu gelecek nesillere aktarmak için tasarlandığını ifade ederek kendilerinin de kreş öğrencilerine müzeyi gezdirdiklerini ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER