Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Ankara Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın kim olduğu sorgulanmaya başladı. Yerel seçim sürecine girilirken güncel belediye başkanları ile aday belediye başkanları da merak edilmeye başladı. Haberankara.com okurları için Asım Balcı'nın kimliği ve siyasi kariyerine dair merak edilenleri derledik.

Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Ülkemizde oy kullanma hakkına sahip olan her vatandaş, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerde oy kullanacak. Yerel seçimlerde oy kullanacak olan vatandaşlar, adaylar hakkında araştırmalarına devam ederken bir yandan da güncel belediye başkanlarının hayatlarına ilişkin bilgi sahibi olmak istiyor.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde belediye başkanlığı görevini yürüten Asım Balcı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen Ankaralı seçmenler, ‘’Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Asım Balcı'nın merak edilenlerini Haberankara.com okurları için derledik.

ASIM BALCI KİMDİR?

Asım Balcı, 1971 yılında Çorum'un Osmancık ilçesinde dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Balcı, yüksek lisansını ABD'de University of Kentucky'de tamamladı ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nde araştırma görevlisi olarak doktora çalışmalarını tamamladı.

Asım Balcı kimdir, kaç yaşında, nereli, siyasi kariyeri nedir?

Muğla Üniversitesi İİBF’de Yardımcı Doçent olarak görev yaptıktan sonra Sağlık Bakanlığı'nda bakan danışmanı olarak ‘sağlıkta reform ve yeniden yapılandırma çalışmaları’ kapsamında görev alan Balcı, Konya'daki Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yaptı ve Ulaştırma Bakanlığı TÜRKSAT’da e-Devlet kuruluş aşamasında kamu kurumlarının e-Devlet sistemine entegrasyonu, dijital dönüşüm ve içerik yönetimi konularını kapsayan alanlarda yöneticilik görevlerini üstlendi.

Ankara Kalkınma Ajansı Kurucu Genel Sekreterliği görevini yürüten Balcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde strateji geliştirme, inşaat-emlak ve Yeğitek’ten sorumlu müsteşar yardımcısı olarak çalıştıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti Altındağ Belediye Başkanı seçildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER