Ankara'nın Tarihi ve Kültürel Değerleri Çalıştayı Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti

İlçe ve il yönetimleri günlük hayatta zorunlu olarak yaptıkları hizmetlere ek olarak farklı alanlarda düzenlenen etkinliklere de ev sahipliği yapıyorlar. Söz konusu etkinlikler sayesinde çok sayıda insan bir amaç uğruna o yerde toplanıyor.

Altındağ Belediyesi Ankara'nın değerleri Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı


Başkent Ankara'nın geçmişten günümüze tarihi ve kültürel önemi Ankara'da konuşuldu. Anlam olarak çok şey ifade eden Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı Altındağ Belediyesi Ulucanlar Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Altındağ Belediyesi tarafından ev sahipliği üstlenen organizasyonda çok sayıda üst düzey isim yer aldı. Çalıştay'da söz alan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Ahu Özyakup yönetim olarak Altındağ'ın değişimi konusunda neler yaptıklarından bahsetti.

Ankara'nın Tarihi ve Kültürel Değerleri Çalıştayı Altındağ Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti

"ANKARA'DAN ALTINDAĞ'I ÇIKARINCA..."

Özyakup "1930-1940 hatta 1950’li yıllara kadar Ankara dendiğinde akla gelen ama sonraki yıllarda çarpık kentleşmeyle birlikte büyük sorunlarla boğuşan, insanların da yaşamaktan uzak durduğu bir Altındağ vardı eskiden… Bugün Altındağ kültürel varlıklarına sahip çıkan, turizm zenginlikleriyle dikkat çeken, Ankara’da yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği bir yere dönüştü" dedi.

Başkan Yardımcısı Özyakup sözlerinin devamında Ankara Kalesi, 1. ve 2. Meclis, Mehmet Akif Ersoy'un evi, Hacı- Bayram-ı Veli Türbesi gibi pek çok yerin Altındağ'da bulunduğunu ve Altındağ'ı çıkarınca Ankara'nın olmayacağını ifade etti.

Çalıştay'da katılımcılar Ankara'nın tarihi ve kültürel değerine vurgu yapan konuşmalarda bulundu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER