Ankara'nın tarihi dokusu Hamamönü evlerine yoğun ilgi!

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunan Hamamönü evleri gerek Ankaralı vatandaşlar gerek ise yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Ankara'nın tarihi dokusu Hamamönü evlerine yoğun ilgi!

Ankara'nın Altındağ ilçesinin tarihi bir semti olarak bilinen Hamamönü günümüze kadar mistik atmosferi de korumayı başardı.

Bunun ile birlikte 17 - 18'e 19. yüzyıl dönemi klasik Osmanlı evleri ile Ankara'nın mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri Hamamönü evleridir.

Klasik Osmanlı evleri ve Ankara'nın mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında bulunan Hamamönü evleri semtin her köşesinde tarihi konakları da bünyesinde barındırıyor.

Camiler ve anıtlar başta olmak üzere müzelerin yanı sıra Karacabey Hamamı, Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Mehmet Akif Ersoy evi Müzesi gibi Hamamönü'nün en çok ziyaret edilen yerleri de bulunuyor.

Müze koleksiyonlarını incelemek için klasik Osmanlı evleri içinde dönen mobilyaları arasında Osmanlı dönemine küçük bir yolculuk yapmak için hamamönünü kesinlikle ziyaret etmenizi öneririz.

Restore edilmiş tarihi evleri gezdikten sonra güler yüzlü esnafların arasında da kahve içmenizi öneriyoruz.

Ankara'nın tarihi dokusu olarak bilinen Hamamönü evleri bayramdan sonra da gerek Ankaralı vatandaşlar gerek ise yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

SONRAKİ HABER