Ankara'nın tarihi değerlerinden biri olan Aslanhane Camii, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne girmesiyle büyük bir onura ulaştı. 45. UNESCO Dünya Mirası Komitesi, Riyad'da düzenlenen toplantıda, Aslanhane Camii'nin bu prestijli listeye dahil edilmesine karar verdi.
AHŞAP DETAYLAR
Ulus bölgesinde yer alan ve 13. yüzyıla tarihlenen Aslanhane Camii, ahşap tavanı ve destekleriyle büyük bir kültürel miras olarak kabul ediliyor. Bu kararla birlikte, Ankara'dan UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren ikinci tarihi mekan oldu.
Ankara’da ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında onlarca bisikletli pedal çevirdi
"İKİ SEVİNDİRİCİ HABER ART ARDA"
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bu büyük başarıyı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak şunları söyledi:
"İki sevindirici haber art arda. Gordion Antik Kenti'nin ardından Aslanhane Camii de UNESCO Dünya Mirasları'nın arasında. Ceviz ağacının sütunlarını taşıdığı 800 yıllık tarihi camimiz, Başkentimizin tarih ve turizm atılımı ile birlikte kentimizin kalkınmasında önemli rol oynayacak." ifadelerine yer verdi.
DİKKAT ÇEKEN BİR YAPI
Aslanhane Camii, tarihi ve estetik açıdan büyük bir öneme sahiptir. Ankara Kalesi'nin güney ucunda bulunan bu eser, içi ahşap direklerle desteklenen ve ahşap tavanıyla dikkat çeken Anadolu Selçuklu dönemi camilerinden biridir.
Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı!
Ayrıca, caminin adını aldığı aslan heykeliyle de tanınır. Ankara'daki Selçuklu eserlerinin en ihtişamlısı olarak kabul edilen bu camii, şimdi UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde hak ettiği yeri almış durumda. Aslanhane Camii'nin bu prestijli listeye dahil edilmesi, Ankara'nın zengin tarihini ve kültürel değerlerini uluslararası alanda daha fazla tanıtma fırsatı sunacak.
Haberankara.com