Ankara'nın kalbi yenilenmeye devam ediyor! Başkente 1910 Ankaragücü Meydanı'nın yapılması için düğmeye basıldı

Ankara'nın gelişmesi ve yeni sosyal alanlar kazandırılması için çalışmalar devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentin kalbi Ulus’u cazibe merkezi haline getirmek üzere hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekleyeceğini açıkladı.

Ankara'nın kalbi yenilenmeye devam ediyor! Başkente 1910 Ankaragücü Meydanı'nın yapılması için düğmeye basıldı

Ankara'nın tarihine tanıklık etmiş Ulus Meydanı için yeni projeler art arda açıklanıyor. Ulus'un cazibe merkezi haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yeni proje müjdesini de verdi. Kentin kalbi Ulus’u yeniden cazibe merkezi haline getirmek için hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekleyecek olan ABB, bu kez MKE Ankaragücü taraftarlarını sevindirdi.

Ulus Tarihi Kent Merkezi’nde sürdürülen çalışmaları yürüten Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Çerkeş Sokak ve çevresini yenilemek için harekete geçti. Ulus Tarihi Kent Merkezi sınırlarında bulunan Çerkeş Sokak ve çevresini yenilemek üzere hazırlanan proje ile 53 bin metrekarelik alanda çalışma yapılacağı bildirildi.

ABB, ÇERKEŞ SOKAK İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Tarihi sokak dokusu ve mimari özellikleri korunarak güvenli, ulaşılabilir ve kamusal bir alan haline getirilmesi planlanan Çerkeş Sokak için Ankaragücü Kulübü Derneği’nin kurulduğu alanın ‘1910 Ankaragücü Meydanı’ olarak yeniden tasarlanacağı açıklandı.

dji-0489.jpg

Çerkeş Sokak ve Çevresi Kentsel Tasarım Projesi’nin başlayacağını sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran ABB Başkanı Mansur Yavaş, bide de değerlendirmede bulundu.

r-1.jpg

ABB Başkanı Yavaş, “Ulus Tarihi Kent Merkezi içerisinde bulunan Çerkeş Sokak ve çevresini yenileme projemize başlıyoruz. Tarihi ve mimari dokusu korunacak şekilde yenilecek 53 bin metrekarelik alanın aynı zamanda bir bölümü ‘1910 Ankaragücü Meydanı’ olarak yeniden tasarlanacak. Bu sayede Ankaragücü taraftarımız ve tarihimiz yeniden can bulacak” ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2023-09-29-110423.png

ANKARAGÜÇLÜLERİN TOPLANMA ADRESİ ARTIK BU ALAN OLACAK

Yeni oluşturulacak kamusal alanlarda yapılacak çevre düzenlemelerinde her detaya yer verilecek. 1910 yılında İmalat-ı Harbiye olarak temelleri atılan Ankaragücü’nün taraftarlarının maç öncesi toplanma alanları olan bölge 1019 Ankaragücü Meydanı olarak düzenlenecek.

r-12.jpg

Meydanın eğimli bir yapısı, projede teraslar oluşturularak düz ve açık alanlar olarak tasarlanırken projenin hayata kazandırılacağı net tarih ise henüz bilinmiyor.

r-8.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER