Ankara'da tarihi dönüşüm! Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus Meydan Tasarım Projesi'ne devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus semti çevresini canlandırmak ve cazibe merkezi hâline getirmek amacıyla pek çok projeyi hayata geçirmeye devam ediyor. Ulus Meydan Tasarım Projesi çalışmaları devam ederken gelişmeler günbegün aktarılıyor.

Ankara'da tarihi dönüşüm! Ankara Büyükşehir Belediyesi Ulus Meydan Tasarım Projesi'ne devam ediyor

Başkent Ankara'nın yeni cazibe merkezlerine kavuşması için çalışmalar aralıksız olarak sürdürülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB), “Ulus Meydan Tasarım Projesi”nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. ABB Meclisi'nin kararı ile 100. Yıl Çarşısı’nın yıkım çalışmasının tamamlanmasıyla başlatılan proje kapsamında, kent yeni bir meydana kavuşmuş olacak.

ABB, Ankara'nın Altındağ ilçesindeki tarihi Ulus semti ile çevresini canlandırmak, bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek ve Başkentin kültürel mirasına sahip çıkmak amacıyla birçok yeni projeyi hayata geçirmeye devam ederken söz konusu proje hakkında da yeni bir bilgilendirmede bulundu.

ANKARA'DA TARİHİ DÖNÜŞÜM İLMEK İLMEK TAMAMLANIYOR

“Ulus Meydan Tasarım Projesi” 7 bin 800 metrekarelik meydana sahip olacak. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylı projenin tamamlanmasıyla Başkentliler kültürel etkinliklerin yapılabilmesi için açık sergi alanları, yeşil doku ve peyzaj alanları, kent mobilyaları, oturma grupları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli kapalı otoparkın olduğu 7 bin 800 metrekarelik bir meydana kavuşacak.

11-001.jpg

“Ulus Meydan Tasarım Projesi”nin tamamlanmasıyla birlikte 1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Binası, Hacı Bayram Camii ve Ankara Kalesi gibi kentin tarihi simgelerinin yer aldığı bölgenin çehresi değişerek estetik bir görünüm kazanacak.

25.jpg

ABB, çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini bildirirken Başkan Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayımladı.

1-1-1.jpg

Başkan Yavaş'ın yayımladığı mesajda ise;

''Başkentte tarihi dönüşümlerle kültürel miraslarımıza yeniden can veriyoruz.

7 bin 800 metrekarelik Ulus Meydan Tasarım Projemiz ile; yeşil alanlar, modern kent mobilyaları, açık sergi alanları, kafeterya ve 216 araç kapasiteli otoparkı hizmete sunacağız.'' ifadeleri yer aldı.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER