Ankara'da Altındağ Belediyesinden Çölyak hastalarına gıda desteği!

Altındağ Belediyesi, ilçede bulunan Çölyak hastalarına destekte bulunacak.

Ankara'da Altındağ Belediyesinden Çölyak hastalarına gıda desteği!

Ankara'da Altındağ Belediyesinden Çölyak hastalarına gıda desteği!- Ankara'da ilçe belediyeler vatandaşlara iyi bir hizmet sunabilmek sağlıktan sanata çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Altındağ Belediyesi de ilçede sağlık dostu projelerini hayata geçiriyor.

Son olarak Altındağlılara çeşitli destekte bulunan Altındağ Belediyesi son olarak "Çölyak hastalarına gıda desteği veriyoruz" mottosuyla bir destekte daha bulundu.

Çölyak hastaları için gıda desteği başlatan Altındağ Belediyesi, Altındağ'da ikamet eden, Çölyak hastalığı bulunan ve hastalığını raporla belgeleyen ihtiyaç sahibi herkese destekte bulunacak.

Altındağ Belediyesinin destek programına dair başvurular ve bilgilendirmeler belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılacak.

whatsapp-image-2023-07-05-at-11-26-20.jpeg

ÇÖLYAK HASTALIĞI NEDİR?

Dünyada yaygın olarak rastlanan Çölyak hastalığı bağırsaklardaki sindirimi sağlayan villus denilen yapıların bozulmasına sebep olan ve dolayısıyla da yiyeceklerdeki besinin emilmesini engelleyen ve ince bağırsakta hasarlar oluşturan bir alerjik sindirim sistemi hastalığıdır.

Çölyak hastalığı genetik bir hastalıktır. Çölyak hastalığı yaşam boyu süren gıda alerjisidir. Günümüzde insanoğlunun en sık rastlanan genetik hastalığı olarak kabul edilmektedir.
Bu hasara buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi tahılların içerisinde bulunan guluten isimli bir protein neden olmaktadır.

Çölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar, yulaf tahılları ve bunlardan üretilen besinlerde bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.

SİNCAN BELEDİYESİ DE ÇÖLYAK HASTALARINI UNUTMAMIŞTI

Öte yandan Ankara'daki ilçe belediyelerce oldukça önemsenen Çölyak hastalarına ilişkin Sincan Belediyesi de bir projeye imza atmıştı.

Sincan Belediyesi geçtiğimiz günlerde ilçede yaşayan 329 Çölyak hastasının Sosyal Destek Kartı'na glutensiz gıda temini için 700 Türk Lirası yatırmıştı.

SONRAKİ HABER