Altındağ Belediyesi'nin girişimleri ile Türkiye Klasik Otomobil Festivali başladı

Türkiye’nin en büyük Klasik Otomobil Festivali, yüzlerce klasik otomobilin katılımı ve Altındağ Belediyesi'nin girişimleriyle Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Ankaralıların yoğun katılım sağladığı festivalin ilk anlarında renkli görüntüler kaydedildi.

Altındağ Belediyesi'nin girişimleri ile Türkiye Klasik Otomobil Festivali başladı

Başkent Ankara'da çeşitli etkinliklere imza atılmaya devam ediyor. Ankara'da yapılan etkinlikler devam ederken son olarak Altındağ Belediyesi'nin girişimleri ile kentte düzenlenecek olan 'Klasik Otomobil Festivali' heyecan yaratmıştı. Klasik Otomobil Festivali ile ilgili detaylar merak edilirken 14 Ekim Cumartesi günü beklenen festival başladı. Türkiye’nin en büyük 'Klasik Otomobil Festivali' klasik otomobillerin katılımıyla Başkent Millet Bahçesi’nde başladı. Festival, klasik otomobil meraklısı ziyaretçileri bekliyor.

Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Klasik Otomobil Festivali’yle klasik otomobil severler Başkent Millet Bahçesi’nde bir araya geldi. Birbirinden farklı model, renk, ve özelliklerde olan yüzlerce klasik otomobilin yer aldığı festivalin açılışı otomobil severlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

KLASİKA RAÇLAR FESTİVALİN GÖZDESİ OLDU

Festivalin en yaşlısı 1924 model araç ve Jhon Wick, Hızlı ve Öfkeli gibi filmlere konu olan otomobiller festivalin gözdesi haline geldi. Fuarda klasik arabalarını sergileyen profesyonel yarışçı İsmail Çam, Autotrack yarışlarında yarıştığını ve birçok şampiyonluk elde ettiğini ifade etti. Bu çerçevede bir açıklamaya yer veren Çam, “Daha önce bu fuar alanı bir pistti. Biz de buradaki pistte yarışıyorduk.

aw052988-05-1.jpg

Burada da kazanmış olduğum 20’ye yakın kupa vardır. Ama şu anda bir etkinlik alanına dönüştürüldü. Keşke pist olarak da kullanabilseydik.” diye konuştu. Festivalde, 99 yaşında olan ve en eski otomobil olma özelliğiyle dikkat çeken araç ise vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

aw052988-01-1.jpg

“BU ARABALARI BURALARA GETİRİP İNSANLARA GÖSTERMEK”

Festivali takip etmek için İstanbul’dan Ankara’ya geldiğini söyleyen sosyal medya içerik üretişi Atahan Ülgül ise “Böyle bir etkinlikte olmam gerektiğini düşündüm ve geldim. Çok güzel bir etkinlik. Birbirinden özel otomobiller var. Daha çok bir klasik otomobil etkinliği.

aw052988-02-1.jpg

Altındağ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz böyle bir etkinlik sundukları için. Bu etkinlikler her sene olmaya devam ederse biz de otomobil içerik üreticileri olarak katılmayı çok isteriz” şeklinde konuştu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER