Altındağ Belediyesinden Kadına şiddete karşı KADES eğitimi

Kadına şiddet ve kadın cinayetleri konusunda acı bir karneye sahip olan Türkiye'de bu durumun önüne geçmek için çalışmalar devam adiyor. Altındağ Belediyesi de bu konuda kadınların hizmetinde olan Kadın Acil Destek uygulaması ile ilgili bir eğitim çalışması düzenledi.

Altındağ Belediyesinden Kadına şiddete karşı KADES eğitimi

Son günlerde adı sıklıkla duyulan, her sene onlarca kez yaşanan kadın cinayetleri ülkenin kötü bir gerçeği olarak gözler önüne seriliyor. Ailesi, eşi, eski eşi ya da kendisine takıntılı kişiler tarafından şiddet gören kadınların sonu çoğu zaman hayatlarının son bulmasıyla noktalanıyor.

Bu konuda kadınların tehlike anında cep telefonları üzerinden kısa adı KADES olan Kadın Acil Destek uygulaması adlı bir uygulama kullanabiliyor. Altındağ Belediyesi de kadınları bu uygulama konusunda daha çok bilinçlendirme ve kadına şiddet konusu hakkında verdiği eğitimle bilinçlendirdi.

Altındağ Belediyesinden Kadına şiddete karşı KADES eğitimi

KADINA YÖNELİK ŞİDDET KONULU SEMİNER

Altındağ Belediyesine bağlı olarak hizmet veren Hüseyin Gazi Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nin üyesi kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddet” konulu seminerde bu konu için bir araya geldi. Sosyal Hizmet Uzmanı Muradiye Oral katılımcılara kadına şiddet konusunu bir çok yönüyle anlattı ve KADES uygulamasından bahsetti. Ek olarak kadınların ALO 183 Sosyal Destek Hattı üzerinden de yardım alabileceği hatırlatıldı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de eğitim ile ilgili "Kadına yönelik şiddet çok önemli ve hayati bir konu… Altındağlı kadınlar, şiddet konusunda bu seminerden sonra farkındalık ve bilinç kazandılar. Şiddetle nasıl mücadele edileceği, şiddete maruz kaldıklarında nasıl yardım alabilecekleri konusunda bilinçlendiler" ifadelerini kullandı.

Eğitime katılan kadınlar önemli bir konu hakkında daha detaylı bilgiler aldı. Yurt genelinde de benzer programlar ile kadınların şiddete boyun eğmemesi, kendilerini nasıl savunabileceği ve nerelerden yardımlar alacağı kendilerine aktarılmaya devam ediliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER