Altındağ Belediyesi zanaatkar ustaları Altınköy'de bir araya getiriyor

El emeği ile üretilen eserler vatandaşlar arasında her zaman ayrı bir yerde tutuluyor. Hayatının büyük bir kısmını bu eserleri üretmeye adayan insanlar ise mesleklerinin önemli temsilcileri arasında gösteriliyor.

Altındağ Belediyesi zanaatkar ustaları bir araya getiriyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde bugün itibariyle özel bir etkinlik başlıyor. Türkiye'nin farklı illerinden gelen, farklı konularda iş yapan zanaatkar ustalar Altınköy Açık Hava Müzesinde vatandaşlarla bir araya gelecek.

Deri işleme, ahşap oyuncak, boncuk yapım, baston yapma gibi kültürel miras olarak nitelendirilen emeklerini vatandaşlarla birlikte yapacak ustaların bu etkinliği yaklaşık 2 hafta sürecek.

Altındağ Belediyesi zanaatkar ustaları Altınköy'de bir araya getiriyor

TÜM VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

Konu ile ilgili Altındağ Belediyesi de yaptığı paylaşımda tüm vatandaşları bu etkinliğe davet etti. Yapılan paylaşımda "Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen çok kıymetli zanaatkar ustalarımız, kültürel mirasımızı nesilden nesile aktarmak için Altınköy Açık Hava Müzemizde ziyaretçilerimizle buluşuyor" denildi.

Ankara, Isparta, Kırıkkale, Zonguldak ve Konya'dan ustalar el becerilerini vatandaşlarla birlikte yapacak. Sosyal bir etkinlik olacak bu programa ilginin memnuniyet verici düzeyde olması bekleniyor. Altındağ Belediyesi yıl boyunca benzer şekilde toplum geneline hitap eden programlar düzenliyor.

Vatandaşlar bu tarz programlar ile yeni hobiler edinme fırsatı yakalıyor. Ayrıca düzenlenen etkinlik ile kültürel mirasların yeni nesillerle tanıştırılması konusunda önemli bir görev yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER