Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden çifte operasyon

Okulların açılmasının ardından Altındağ Belediyesi denetimlerini arttırırken zabıta ekipleri tarafından okullar mercek altına alınmıştı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri çifte denetim yaptı.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden çifte operasyon

Yaz tatilinin bitmesinin ardından okullarda ilk ders zili 9 Eylül tarihinde çalmıştı. Öğrencilerin okula dönüşü ile beraber Altındağ Belediyesi denetimleri arttırdı. İlçe genelinde yer alan okullar Altındağ Belediyesi Zabıta ekipleri tarafıdan sıkı denetime alındı. Okul önlerini mesken tutan seyyar satıcılara zabıtalar göz açtırmadı.

ALTINDAĞ BELEDİYESİ ZABITA EKİPLERİ DENETİMLERİ ARTTIRDI!

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, okul kantinlerinde hijyen ve kalite standartlarının uygunluğunu sağlamak amacıyla denetim çalışmalarına başladı.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden çifte operasyon

Bu kapsamda, ilçede bulunan 195 okul mercek altına alındı. Ekipler, bir yandan okul önlerinde bulunan seyyar satıcıları denetlerken, bir yandan da okul kantinlerini titizlikle inceledi. İlk olarak Cebeci Ortaokulu ile Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde başlayan denetimler, Altındağ’daki diğer okullarda devam edecek.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden çifte operasyon - Resim : 2

Denetimlerin Altındağ genelinde devam ettiğini vurgulayan Altındağ Belediye Başkanı Dr. Veysel Tiryaki, “Altındağ Belediyesi olarak, okulların açılmasından önce minik yavrularımızın sağlığı için okul bahçelerinde temizlik çalışması gerçekleştirdik. Okulların açıldığı ilk hafta, okula yeni başlayan evlatlarımıza içerisinde diş macunu ve diş fırçası bulunan ağız ve diş sağlığı seti hediye etmeye başladık. Şimdi ise Zabıta ve gıda denetim ekiplerimiz, ilçemizdeki okullarda denetim çalışmaları gerçekleştiriyor. Okul kantinlerimizi ve okul önlerini titizlikle denetliyoruz. Çocuklarımızın okul kantinlerinden sağlıklı ve hijyenik koşullarda alışveriş yapabilmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı bize emanet…” dedi.

Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden çifte operasyon - Resim : 3

Okul kantinleri de Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetime tabi tutuldu. Ürünlerin son kullanma tarihleri ve kullanılan ekipmanların niteliği ve temizlik konusunda zabıta ekipleri incelemeler yaparken denetimlerin süreceği ifade edildi. Zabıta ekipleri ayrıca kantin işletmecileri ve çalışanlarına uyulması gereken kurallar hakkında bilgilendirmede bulundular.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER