Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetliyor

Ankara’da Altındağ Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, okulların açılmasıyla birlikte kantin denetimlerine başladı. Bu kapsamda Cebeci Ortaokul ile Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ilk denetimler yapıldı.

Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri okul kantinlerini denetliyor

Zabıta ekiplerinin yapmış olduğu denetimlerde mutfak içi rafları ve tezgah üstlerindeki temizliğe dikkat edildi. Ekipler bu noktada kantin yöneticilerini bilgilendirmeyi de ihmal etmedi.

2024 2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül tarihinden itibaren tüm Türkiye’de başladı. Bu kapsamda Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri okullarda kantin denetimine başladı.

195 OKUL KANTİNİ DENETLENECEK

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ilçe genelindeki ilk, orta ve lise düzeyindeki 195 okulda bulunan kantinlere yönelik denetimlerine başlayan Altındağ Belediyesi zabıta ekipleri, ilk olarak Cebeci Ortaokulu ile Ankara Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde incelemelerde bulundu.

ÜRÜNLERİN SKT BİLGİSİNE DE BAKILACAK

İlçedeki 87 okulun kantin denetimini gerçekleştiren ekipler, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı kontrolü, kantinlerin hijyen ve fiziki koşulları ile belediye vergi levhası ve genel temizliğin yanı sıra ürünlerin ambalajlarındaki son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin sağlık şartlarına uygunluğunu da inceledi.

ÇALIŞANLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Denetimlerde ayrıca, mutfak içi rafların ve tezgah üstlerinin temizliği ile ilgili kontroller gerçekleştirirken ekipler, uyulması gereken kurallarla ilgili de kantin yöneticilerini ve çalışanlarını bilgilendirdi.

Öte yandan zabıta ekiplerinin yaptığı inceleme sonrasında ekipler, kantin yöneticileri ve çalışanları da hijyen konusunda bilgilendirdi. Ekiplerin denetimlerinin düzenli olarak devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER