Altındağ Belediyesi Ulucanlar Sanat Sokağını yeniliyor

Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer alan Ulucanlar Cezaevi ülkenin acı dönemleri ile özdeşleşmiş bir alan olarak biliniyordu. Müzeye dönüştürülmesi ile cezaevi işlevselliğini kaybeden bu alanın etrafı Altındağ Belediyesi tarafından kültür sanat etkinliklerinin yapıldığı bir yer haline getirilmişti.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Sanat Sokağını yeniliyor

Altındağ Belediyesi tarafından yapılan hamleler ile restoren edilen Ulucanlar Cezaevi Müzesinin yarı açık alanı kültür sanat merkezi olmuştu. Burada yapılan sanatsal faaliyetler ile insanların sosyalleşmesi ve alanın daha güzel amaçlar için gidilen bir yer olması sağlanmıştı.

Onlarca atölyenin sanatçılara tesis edildiği, her yaştan vatandaşın gidebildiği bu alanda son günlerde hummalı bir çalışma süreci yürütülüyor. Altındağ Belediyesi yaptığı açıklamada Ulucanlar Cezaevi Müzesi Kültür Sanat Merkezi içerisinde yer alan Sanat Sokağındaki tadilat çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Altındağ Belediyesi Ulucanlar Sanat Sokağını yeniliyor

"ÇOK YAKINDA KAPILARINI YENİDEN AÇACAK"

Yapılan paylaşımda "Ulucanlar Cezaevi Yarı Açık Kültür ve Sanat Merkezimiz içerisinde bulunan ve birbirinden değerli sanatçıların atölyelerinin yer aldığı “Sanat Sokağımız, çok yakında kapılarını yeniden sanatseverlere açacak. Tadilat, bakım ve onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, yenilenen yüzü ile yeniden açılacak olan Sanat Sokağımıza, tüm sanatseverleri bekliyoruz" denildi.

Yıl boyunca bu alanlarda bir çok sanatsal faaliyet düzenleniyor. Altındağ halkı ve Ankara'nın farklı yerlerinden misafirler bu yere gelerek çalışmaları yerinde takip edip katılım sağlıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER